Geen familiedillema in huize Schaken: ‘Ze zijn uit vrije wil voor ADO’

Ruben Schaken aan de bal
Ruben Schaken aan de bal © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Met een zoontje spelend in de jeugd van Ajax en een zoontje die bij Feyenoord speelt, is er dit weekend een dilemma in huize Schaken. De Ajacied hoopt op een overwinning voor Ajax, terwijl de Feyenoorder ADO het liefst ziet winnen. Voor Ruben Schaken zelf geldt er maar één ding: Ajax verslaan.
Bij Schaken thuis wordt er hoe dan ook veel over voetbal gepraat. De aanvaller zelf speelt zondag met ADO tegen Ajax. Maar als er in huis drie mensen voor drie verschillende clubs spelen, dan wordt kiezen lastig. Toch valt het in huize Schaken wel mee.
‘Ze zijn heerlijk betrokken bij hun vader’, vertelt een trotse Schaken. ‘De rivaliteit leeft op een leuke manier in huis. Er zijn wel wat pesterijtjes, maar daar houd ik wel van. Ze zijn voor mij, maar het is allemaal wel uit vrije wil. Ze merken dat hun vader gefocust is.’

Puntjes op de i gezet

De laatste vier wedstrijden van ADO gingen verloren en dus hopen ze zich tegen Ajax te revancheren. De afgelopen week hebben de spelers goed met elkaar gesproken en er is volgens Schaken veel duidelijkheid verschaft.
‘We hebben de puntjes op de i gezet’, zegt hij. ‘Ik wil niet zeggen dat het lek gelijk boven is, maar de technische staf heeft wel op een aantal dingen gehamerd. Hopelijk heeft het een positief gevolg. Het resultaat hoeft niet direct tegen Ajax positief te zijn, maar we gaan er natuurlijk wel vol voor.’