Rijnsburgse Boys boekt broodnodige overwinning tegen negen man van SteDoCo

RIJNSBURG - Vijf remises en twee nederlagen verder heeft Rijnsburgse Boys in de Derde Divisie eindelijk weer eens een overwinning geboekt. In eigen huis was de ploeg van Pieter Mulders te sterk voor negen man van SteDoCo: 4-1.
Bij Rijnsburg gold het welbekende gezegde: als je hem zelf niet maakt, dan gaat hij er aan de andere kant in. De Uien waren de bovenliggende partij, creëerden de beste kansen, maar kwamen toch op achterstand. Via Joran Schröder nam SteDoCo de leiding. Voor de goal waren de bezoekers nog niet echt gevaarlijk geweest, maar ze bewezen uiterst effectief te zijn.

Bizarre wending

Na de openingstreffer kreeg het duel een bizarre wending. Aanvoerder Shelton Martis kreeg een rode kaart voorgeschoteld na een vermeende elleboogstoot. Direct na de prent wist Rijnsburgse Boys via Martijn Tjon-A-Njoek te profiteren. Hij trok de score gelijk en bij SteDoCo waren ze zichtbaar gefrustreerd. Het resulteerde voor rust nog in een tweede rode kaart voor de bezoekers. Roy Weber ging hard in op Jordi Strooker en moest ook inrukken met rood.
Rijnsburg moest na de rust dus zien te profiteren van de man-meer-situatie en dat deed de ploeg ook. Roderick Gielisse en Joost Leonard tekenden beiden uit een corner voor een doelpunt. Die laatste nam ook nog de vierde Rijnsburgse goal voor zijn rekening en zo boekten de Uien weer eens een overwinning. De laatste winstpartij dateerde namelijk van 20 augustus. Toen wonnen de geel-zwarten met 4-2 van Huizen.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - SteDoCo 4-1 (1-1): 0-1 Schröder, 1-1 Tjon-A-Njoek, 2-1 Gielisse, 3-1 Leonard, 4-1 Leonard
Bijzonderheid: Rode kaart Shelton Martis en Roy Weber (SteDoCo)