Instellingen

Voorbeschouwing Roda JC – ADO: Petrovic zet Duplan voorlopig niet meer achter de spits

ADO-spits Mike Havenaar in duel met Ard van Peppen
© Laurens Lindhout
ADO-speler Ruben Schaken tegen Roda JC
© Laurens Lindhout

DEN HAAG - De omzetting van ADO-speler Edouard Duplan naar het middenveld wordt weer ongedaan gemaakt. Tijdens de wekelijks persconferentie liet ADO-trainer Zeljko Petrovic dat weten. ‘Duplan speelt voorlopig niet meer op tien,' aldus de trainer een dag voor de wedstrijd tegen Roda JC.

Dat betekent dat de Fransman weer naar de linkerkant verhuist. Doordat aanvaller Ruben Schaken niet de hele week heeft kunnen trainen en kleine pijntjes heeft, start Sheraldo Becker aan de rechterkant. ‘Hij heeft thuis een blessure opgelopen,' vertelt Petrovic met een glimlach op zijn gezicht. ‘In dit land heeft de vrouw meer recht dan de man. Misschien heeft hij een paar klappen gekregen, haha… Schaken was een beetje kwetsbaar. Hij heeft minder getraind en rust gepakt.’

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:


Geblesseerd: Aaron Meijers (knie), Gervane Kastaneer (lies), Dion Malone (buik)

De uitwedstrijd tegen Roda JC is voor ADO Den Haag statisch misschien wel de lastigste wedstrijd van het seizoen. In de 25 ontmoetingen die beide ploegen eerder met elkaar uitvochten wist de Haagse ploeg slechts twee keer te winnen. De laatste keer was op 15 februari 2014. ADO won toen met 1-0 door een doelpunt van Mitchell Schet.

Zaterdagavond liggen er voor ADO Den Haag genoeg kansen om het ongelijk van deze statistiek te bewijzen. Roda JC staat momenteel zeventiende en behaalde vorige week zijn eerste overwinning. In Rotterdam werd gewonnen van Excelsior. Daarmee was de ploeg van Yannis Anastasiou hekkensluiter af. Het grote probleem van Roda JC ligt voorin. In de eerste negen wedstrijden werd er slechts vier keer gescoord. Tussen speelronde drie en acht scoorde Roda zes wedstrijden op rij geen doelpunt.

Mis niks van Roda JC – ADO Den Haag

Radio West zendt zaterdagavond vanaf 19.00 de wedstrijd live uit. Verslaggevers Bart Nolles en Jim van der Deijl verzorgen het commentaar op 89.3 FM Radio West.

Scheidsrechter: Ed Janssen

Laatste ontmoetingen:
2015/2016:
ADO Den Haag – Roda JC 2-2
Roda JC – ADO Den Haag 1-1

2013/2014:

Roda JC – ADO Den Haag 0-1
ADO Den Haag – Roda JC 0-4

2012/2013:

ADO Den Haag – Roda JC 2-2
Roda JC – ADO Den Haag 0-0