Instellingen

Opstelling ADO: Duplan linksbuiten; Trybull weer terug

Zeljko Petrovic voor ADO Den Haag - Ajax
Zeljko Petrovic voor ADO Den Haag - Ajax © Laurens Lindhout

DEN HAAG - ADO-trainer Zeljko Petrovic gaf het gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie al aan: Edouard Duplan op het middenveld is voorlopig even verleden tijd. De aanvaller is voor het duel tegen Roda JC ‘weer’ op de linksbuitenpositie gezet.

Met Mike Havenaar als spits en Sheraldo Becker als rechtsbuiten is de voorhoede compleet. Vorig seizoen stond Havenaar ook met Duplan in de voorste linie en dat was een prima combinatie. Op het middenveld beschikt Petrovic weer over Tom Trybull. De Duitser zat vorige week tijdens het duel tegen Ajax vanwege een schorsing op de tribune.

Kastaneer

Een streep door de rekening voor Petrovic is toch wel het missen van Gervane Kastaneer. De aanvaller raakte maandagavond met Jong ADO tijdens het duel tegen de beloften van Feyenoord geblesseerd en ligt er twee tot vier weken uit. De coach kon voor de linksbuitenpositie kiezen uit Becker, Ludciano Marengo en Duplan. De Montenegrijn koos uiteindelijk voor die laatste.

Opstelling Roda JC: Van Leer; Kum, Gullón, Werker, Van Peppen; Noor, Van Hyfte, Ajagun; De Silva, Paulissen, Boysen.

Opstelling ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, Kanon; Bakker, Trybull, Jansen; Becker, Havenaar, Duplan.