Instellingen

Doelpuntenmaker Duplan ziek na remise tegen Roda: ‘Er was niets aan de hand voor ons’

ADO-speler Edouard Duplan is blij met zijn doelpunt
ADO-speler Edouard Duplan is blij met zijn doelpunt © Laurens Lindhout

DEN HAAG - Edouard Duplan was er na afloop ziek van. Ziek van de remise tegen Roda JC. Bijna de gehele tweede helft stonden de groengelen voor tegen de Limburgers, maar vier minuten voor tijd zag ADO de gelijkmaker binnenvliegen: 1-1. ‘Ze moeten echt blij zijn met een punt’, reageerde Duplan zichtbaar gefrustreerd na afloop.

‘Ik ben er echt ziek van’, aldus Duplan. ‘Wij zijn de sterkere ploeg geweest en moesten zelf de doelpunten maken. Er was niets aan de hand.’ ADO kwam vlak voor rust via een doelpunt van Duplan op voorsprong. Na de thee kregen de Hagenaars dotten van kansen, maar ze verzuimden de marge te vergroten.

Afwachten

Duplan zelf bleef hoop houden dat er een tweede Haagse treffer zou komen. ‘Het was alleen afwachten wanneer hij zou vallen. Wij kregen kans op kans en bleven denken dat het zou komen.’ Het liep alleen anders voor de ploeg van Zeljko Petrovic. De bal viel er voor ADO niet aan de juiste kant in.

Voor het eerst dit seizoen stond Duplan weer linksbuiten en dat beviel hem wel. ‘Het ging lekker op die positie’, blikte hij terug. ‘Het was mijn wens om het op tien te proberen, maar ik ben een speler die aan wil vallen. In de voorhoede weet ik waar ik moet lopen en wat ik moet doen’, besloot de Fransman.