Roda JC-speler Chris Kum vindt remise tegen oude club ADO terecht

Roda JC-speler Chris Kum
Roda JC-speler Chris Kum © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Chris Kum was na afloop van het duel tegen ADO Den Haag tevreden met een punt (1-1). De huidig speler van Roda speelde van 2005 tot 2012 in het groengele shirt van ADO en vond het terecht dat er na negentig minuten spelen een 1-1 einduitslag op het scorebord stond.
‘Het eerste half uur begonnen we goed en hadden wij de controle over de wedstrijd’, zei Kum na afloop. ‘Zij scoorden de 0-1 en toen liepen we eigenlijk wel de hele wedstrijd achter de feiten aan.’ ADO speelde in Kerkrade niet slecht en Edouard Duplan bekroonde het harde werken tien minuten voor de rust met een doelpunt. De Hofstedelingen verzuimden echter een tweede treffer te maken, waardoor het een paar minuten voor tijd het deksel op de neus kreeg.

Hoop houden

Kum bleef lang hoop houden op de gelijkmaker. ‘Wij toonden inzet en hadden nog wat halve kansjes. Het probleem bij ons is het scoren. Het maakt niet uit hoe hij erin gaat. Via een corner of een vrije trap. We wisten dat Mitchell (Paulissen red.) aardige vrije trappen kan nemen. Daar vestig je dan je hoop dan vlak voor tijd nog even op. Uiteindelijk schoot hij hem er mooi in.’
Na zijn tijd bij ADO kwam Kum via Heerenveen en FC Utrecht bij Roda JC terecht en heeft het daar goed naar zijn zin. ‘Het is een mooie club en een rustige omgeving’, vertelde hij. ‘Het is ook een grote club. Nu moeten alleen de resultaten nog komen. We hebben de kwaliteiten om goed te voetballen. De ene week komt er wel uit en de andere week niet.'