Instellingen

Acute financiële problemen ADO: eigenaar Wang komt naar Den Haag

Hui Wang
Hui Wang © Laurens Lindhout Photography

DEN HAAG - Het gaat niet goed met ADO Den Haag. Sportief is het de laatste weken geen feest, maar ook in de bestuurskamer zijn er problemen. Een acuut liquiditeitsprobleem moet opgelost worden. Maandagavond voert de clubleiding een gesprek over de toekomst van de club. De Chinese eigenaar Wang Hui is erbij.

Algemeen directeur Mattijs Manders wil van Wang vooral duidelijkheid over de toekomst. ‘We hebben het financieel lastig’, zei de ADO-directeur eerder al. Zelfs de betaling van salarissen en stadionhuur zou lastig worden. 'Na maandag weten we hoe ADO ervoor staat', aldus Manders.

Het is niet de eerste keer dat ADO met financiële problemen worstelt. Ook in april stond de club er niet goed voor. Toen betaalde oud-eigenaar Mark van der Kallen zijn skybox vooraf en kon ADO van dat geld weer even vooruit. Een vergelijkbare oplossing lijkt nu ook noodzakelijk.

Niet enige gesprek


De vergadering van maandagavond is niet het enige gesprek dat wordt gevoerd deze week. Ook de gemeente Den Haag, de eigenaar van het Kyocera stadion en aandeelhouder, schuift nog aan om naar een oplossing te kijken. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid dat ADO de huur van het stadion later aan de gemeente betaalt.