Instellingen

Duizend supporters steunen Jodan Boys in bekerduel met Go Ahead Eagles

Jodan Boys-trainer Dennis van den IJssel
Jodan Boys-trainer Dennis van den IJssel © Orange Pictures

GOUDA - Maar liefst duizend supporters zullen met Jodan Boys meereizen naar Deventer voor het bekerduel met Go Ahead Eagles. Morgenavond staat het affiche op de rol en trainer Dennis van den IJssel stond met een mond vol tanden toen hij hoorde dat er zoveel aanhang meegaat: 'Het is gewoon bizar', vertelt hij aan Omroep West.

Voor Jodan Boys is het meedoen aan het 'grote' KNVB Bekertoernooi best bijzonder. Het is namelijk pas de derde keer dat de Gouwenaars in actie komen in dit verband. Via de districtsbeker stroomde de ploeg binnen en in de eerste ronde waren ze meteen succesvol. Tweededivisionist HHC Hardenberg werd door Jodan Boys via strafschoppen uit het toernooi geknikkerd.

Bijzonder

Nu in de tweede ronde wacht er met Go Ahead Eagles een iets grotere tegenstander en dat is ook precies de reden waarom er zoveel supporters meegaan om de ploeg te ondersteunen. 'Ik kom zelf uit Alphen aan den Rijn en daar heeft Kees Jansma de nodige 'grote' wedstrijden geregeld', vertelt de coach. 'Het Nederlands elftal heeft hier weleens gespeeld en daarnaast ook een aantal andere topploegen. Ik merk dat het publiek in Alphen wel verwend is. Voor Goudse ploegen zijn er juist heel weinig van dit soort wedstrijden geweest, dus dan is dat best bijzonder.'

Het verslaan van HHC Hardenberg, dat twee niveau's hoger speelt dan Jodan Boys, kan wel gezien worden als een klein stuntje. Het zou natuurlijk een echte stunt zijn als de ploeg van Van den IJssel er morgen in slaagt van Go Ahead Eagles te winnen en verder in het toernooi te komen. 'Voor alle duidelijkheid: we gaan niet op schoolreis', is de trainer gemotiveerd. 'We gaan daarheen om het hele kleine kansje dat we hebben te verzilveren. Als je het mij vraagt, hebben wij een kans van vijf procent om door te gaan. Daar gaan we voor.'

Nu Jodan Boys in meedoet in het bekertoernooi, wil Van den IJssel wel iets kwijt over de manier waarop er geloot wordt. Volgens de coach moeten ze in Nederland kijken naar bijvoorbeeld Duitsland. 'Daar speelt een amateurclub gewoon tot de halve finale thuis. Als wij thuis tegen Go Ahead zouden spelen, dan komt daar vijftienhonderd man op af en haal je met een kopje koffie en een patatje een hoop centjes op. Nu gaan de recetten alleen naar Go Ahead en verdienen wij maar een heel klein beetje aan televisiegelden. Dat vind ik wel een beetje sneu', geeft Van den IJssel zijn mening.

Mis niets

Het duel tussen Go Ahead Eagles en Jodan Boys is morgenavond live te volgen via 89.3 Radio West. Van 18.00 tot 22.00 uur is er een extra uitzending die helemaal in het teken staat van de wedstrijden in de KNVB Beker. Zo zijn er ook verslaggevers bij Telstar - ADO Den Haag en de burenruzie tussen VVSB en Katwijk.