Instellingen

VVSB en Katwijk maken zich op voor bekerkraker

VVSB viert doelpunt
© Orange Pictures
Katwijk-spelers vieren bekeroverwinning op Harkemase Boys
© Orange Pictures

NOORDWIJKERHOUT - VVSB en Katwijk staan dinsdag tegen over elkaar in de tweede ronde van de KNVB-Beker. De twee ploegen uit de Tweede Divisie speelden dit seizoen nog niet in competitieverband tegen elkaar.

VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen, die met zijn ploeg op de vijfde plaats van de Tweede Divisie staat, vindt de bekerontmoeting met Katwijk 'een mooie graadmeter om ons te meten met een van de grote broers uit de Bollenstreek.'

De ploeg uit Noordwijkerhout zal volgens de trainer wel gewoon volledig uitgaan van eigen kracht. 'Onze spelopvatting is al vier jaar hetzelfde, namelijk vol op de aanval. Dat zal ook in de wedstrijd tegen Katwijk zo zijn. Het is de vraag wat Katwijk daar tegenover gaat stellen,' aldus Van Leeuwen.


'Ook Katwijk zal met een aanvallende spelopvatting naar VVSB reizen,' zegt assistent-trainer Patrick Heijmans van Katwijk. 'Het is alleen wel te hopen dat we de kansen nu wat beter afmaken dan in de competitie.' Katwijk is op dit moment de nummer elf in de Tweede Divisie met vier punten achterstand op VVSB.

Sinds vorig seizoen kent heel Nederland VVSB als de amateurploeg die de halve finale haalde in de KNVB-Beker. Die halve finale werd behaald door een overwinning op de profs van FC Den Bosch. In de halve eindstrijd bleek FC Utrecht uiteindelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Noordwijkerhout.

Vorige ronde

VVSB bereikte de tweede ronde in de bekereditie van dit seizoen na een redelijk eenvoudige 4-1 overwinning op Achilles Veen. Katwijk had het wat moeilijker in de eerste ronde tegen Harkemase Boys. De Katwijkers maakten in de slotfase de winnende 2-1.

Luister live naar 89.3 Radio West

De bekerwedstrijd VVSB - Katwijk is dinsdag live te volgens in een extra uitzending van Radio West Sport. Later op de avond is er ook een live-verslag van ADO Den Haag - Telstar en Go Ahead Eagles - Jodan Boys.