Instellingen

Voorbeschouwing ADO Den Haag – Telstar: Na zeven jaar weer bekervoetbal in Den Haag

ADO bereikt volgende ronde in KNVB Beker
© Laurens Lindhout

DEN HAAG - ADO Den Haag speelt na zeven jaar eindelijk weer een thuiswedstrijd in het KNVB bekertoernooi. De laatste keer dat de Haagse formatie voor eigen publiek speelde, was in het seizoen 2008/2009. ADO verloor toen van FC Twente met 5-1.

Na de nederlaag op 21 februari 2009 volgden twaalf bekerwedstrijden die allemaal op vreemde bodem werden gespeeld. Die reeks wordt dinsdagavond tegen Telstar, de nummer tien uit de Jupiler League, doorbroken. ‘Wij zijn favoriet en moeten naar de derde ronde. Wij moeten winnen’, zegt ADO-trainer Zeljko Petrovic een dag voor de wedstrijd.

‘Ieder jaar zijn er wel weer verrassingen. Wij moeten zorgen dat we niet verrast zijn’, vervolgt Petrovic. ‘Telstar gaat tegen ons zwaar op de counter spelen. Zij gaan inzakken. Wij moeten op hoog tempo gaan spelen.’

Vermoedelijke opstelling:

Geblesseerd: Aaron Meijers, Gervane Kastaneer, Dion Malone, Ruben Schaken, Kevin Jansen, Thomas Meissner

Petrovic mist tegen Telstar veel spelers. Naast de langdurig geblesseerden Malone, Meijers en Kastaneer werd deze week het lijstje van afwezigen aangevuld. ‘Diverse metingen laten ons zien dat het niet verstandig is om Jansen, Schaken en Meissner te laten spelen. Zij zitten niet bij de selectie.’

De inzetbaarheid van spelmaker Edouard Duplan is ook nog een vraagteken. ‘Duplan wil altijd, maar soms moet je ook luisteren naar de dokter of de fysio. Sommige spelers moeten ook rust pakken. Het is mooi en positief dat hij altijd wil, maar of het goed en verstandig is om hem te laten spelen, dat weet ik nog niet.’ Voor de ontmoeting met Telstar heeft de Haagse club inmiddels 3700 kaarten verkocht.

De laatste keer dat ADO Den Haag en Telstar elkaar troffen was in het seizoen 2007/2008. De Haagse club won thuis met 3-0. Op eredivisieniveau heeft ADO Den Haag nog nooit een thuiswedstrijd verloren van de ploeg uit Velsen. In de eredivisie werd de wedstrijd veertien keer gespeeld. Acht keer won ADO, zes keer werd het gelijk. De laatste en tevens enige bekerwedstrijd werd op 18 september 1996 gespeeld. In de groepsfase eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.

ADO Den Haag – Telstar live op 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Telstar is dinsdagavond live te volgen op 89.3 FM Radio West. Naast de wedstrijd van ADO zijn ook de verrichtingen van Jodan Boys, dat op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles, en VVSB tegen Katwijk te volgen.

Scheidsrechter: Richard Liesveld

Laatste seizoenen:
2015/2016:
SC Genemuiden – ADO Den Haag 3-3

2014/2015:

Almere City – ADO Den Haag 2-2

2013/2014:

GVVV – ADO Den Haag 0-3
MVV – ADO Den Haag 2-1