Instellingen

ADO-back Ebuehi is San Roman voorlopig voorbij: ‘Misschien ligt het aan de taal’

ADO-speler Jose San Roman tegen Excelsior
© Laurens Lindhout

DEN HAAG - In de bekerwedstrijd tegen Telstar kan José San Roman weer eens rekenen op een basisplaats, maar tijdens de laatste twee competitiewedstrijden moest de Argentijn genoegen nemen met een rol als bankzitter. Als verklaring voor de wissel noemt ADO-trainer Zeljko Petrovic onder andere de taalbarrière; San Roman spreekt alleen Spaans.

‘San Roman heeft uitstekende wedstrijden gespeeld, maar ook een paar mindere. Toen dacht ik dat het misschien aan de taalbarrière lag. We hebben het aan die kant met zowel Tommie (Beugelsdijk red.) als Thomas (Meissner red.) aan die kant geprobeerd. Je zag tegen Zwolle twee acties die ook communicatief niet goed waren, of dat zij elkaar niet begrepen. Je zag dat met name bij die tweede goal. Daar gingen meer mensen de fout in. Toen dacht ik dat het tijd was voor Tyronne’, aldus Petrovic.

Talent

‘Ebuehi doet het nu ook goed. De laatste wedstrijd vond ik hem misschien wel de beste en tegen Ajax deed hij het ook goed. Wij zijn hartstikke blij met Ebuehi. Het is voor de club belangrijk om binnenkort met hem te gaan zitten en te verlengen. Hij is een ongelofelijk talent’, sluit de Haagse trainer af.