Voetbalcriticus Hugo Borst over ADO: 'Verenig uw krachten en werk Wang eruit'

DEN HAAG - Voetbalkenner en journalist van het AD Hugo Borst is kritisch over de huidige toestand van ADO Den Haag. De club zit financieel in zwaar weer en wacht nog altijd op een duidelijke visie en beleid van grootaandeelhouder Wang Hui.
'Ik voel mee met de supporters van ADO Den Haag', zegt Borst, die geen voorstander is van grote buitenlandse investeerders in het Nederlands voetbal. 'Als je besluit de aandelen over te doen aan een vermogende buitenlander, dan moet deze persoon vantevoren grondig worden onderzocht. Wie is hij, hoeveel geld heeft hij en hoe heeft hij in het verleden gefunctioneerd. Er is te makkelijk gedacht: we verkopen de aandelen en Wang lost de problemen op.'
Borst zegt te vrezen voor de toekomst van ADO als er niet snel iets gebeurt. 'ADO moet blijven bestaan en de huidige situatie is een bedreiging voor de toekomst van de club. En ik heb niet de indruk dat het met deze man (Wang Hui) nog goed gaat komen.'

Wang Hui spreekt met  RvC en aandeelhouders

De afgelopen dagen was de Chinese eigenaar in Den Haag voor gesprekken met de RvC en de aandeelhouders. Hierin zou ADO-directeur Mattijs Manders onder andere hebben aangedrongen op een 'haalbare visie' van Wang. Over de uitkomsten van de vergaderingen worden geen uitspraken gedaan, maar volgens Michel Santbergen van de HFC (een van de aandelhouders) was het een 'íntensieve vergadering'.
Hugo Borst denkt dat er maar één manier is voor ADO om op een gezonde manier de toekomst in te gaan: 'Verenig uw krachten en werk Wang eruit!' Borst wil hiermee zeggen dat hij hoopt dat er een groep (vermogende) Hagenaars opstaat die de aandelen van Wang gaat overnemen. 'Maak een vuist en verzoek hem vriendelijk om weg te gaan. Als hij iedere keer zijn afspraken niet nakomt, dan kan je geen club leiden', aldus Hugo Borst.