Voorbeschouwing ADO Den Haag – AZ: Petrovic verwacht zware pot tegen slecht draaiend AZ

DEN HAAG - Na PEC Zwolle en Roda JC treft ADO Den Haag aankomend weekend weer een ploeg waar het onrustig is en niet draait: AZ. De Alkmaarders wisten van de laatste zeven wedstrijden er slechts één te winnen. ‘Ik blijf AZ tot de top van Nederland zien. Het wordt gewoon een zware pot. Wij moeten veel beter spelen als tegen Telstar’, zegt Zeljko Petrovic op de persconferentie.
‘De manier waarop wij het doelpunt tegen Telstar weggeven is op kinderachtige wijze. Dat kan gewoon niet’, vervolgt Petrovic die met ADO hoog geklasseerd staat als het om tegendoelpunten gaat. ‘Tuurlijk baart mij dat zorgen, maar met deze groep moeten wij het doen. Ik heb de groep beelden laten zien van de manier waarop wij verdedigen. Ik vind het belangrijk dat onze verdedigers en keeper de nul kunnen houden. Dat zorgt ook voor meer vertrouwen’, aldus Petrovic die met ADO in tien wedstrijden één de nul wist te houden.
ADO start tegen AZ waarschijnlijk in een 4-3-3-formatie, maar minder aanvallend dan aan het begin van het seizoen. Petrovic: ‘Ons publiek wil dat wij doorjagen en vastzetten. Ik weet niet of dat verstandig is voor onze ploeg. Je moet wel scherp de duels ingaan, maar niet overal op het veld. Ik hoop dat het publiek achter ons gaat staan om van AZ te winnen.’

Eerdere ontmoetingen

Van de 27 wedstrijden die ADO Den Haag en AZ eerder tegen elkaar speelden in de eredivisie, wist de Haagse ploeg er vijftien te winnen. Tien keer pakte AZ de volle buit en slechts twee keer eindigde de wedstrijd onbeslist. De laatste twee edities werden door de Alkmaarders gewonnen.
Ondanks het feit dat AZ in eigen stadion over een natuurgrasmat beschikt, presteert de ploeg op kunstgras opvallend goed. Van de laatste veertien wedstrijden op kunstgras werd negen keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en slechts één keer verloren, dat was in december 2015 van PEC Zwolle.

Mis niks van ADO Den Haag tegen AZ

Omroep West zendt zondag vanaf 16.00 uur de wedstrijd tegen AZ live uit. Mis niks en luister naar 89.3 Radio West. Verslaggevers Jim van der Deijl en Bart Nolles doen verzorgen het commentaar.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Vorige ontmoetingen:
2015/2016:
ADO Den Haag – AZ 1-2
AZ – ADO Den Haag 0-1

2014/2015:

AZ - ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag – AZ 2-3

2013/2014:

ADO Den Haag – AZ 2-1
AZ – ADO Den Haag 2-0