Quick Boys wil alleen maar 'Katwijkse' aanvoerders in jeugdopleiding

Gert Aandewiel.
Gert Aandewiel. © Orange Pictures
KATWIJK - In de jeugd van Quick Boys mogen alleen nog maar echte Katwijkse jongens de aanvoerdersband dragen. De Katwijkse voetbalclub heeft deze regel aan het begin van dit seizoen ingevoerd. 'Wij investeren liever in spelers die zeker weten dat ze bij Quick Boys blijven spelen', aldus technisch manager Gert Aandewiel.
Volgens Aandewiel is de jeugdopleiding van de Katwijkers te vaak een springplank gebleken. Er is vaak veel tijd, geld en energie in spelers geïnvesteerd die uiteindelijk in de senioren overstapten naar een andere voetbalverenging. Door het invoeren van deze regeling moest begin dit seizoen een jeugdspeler zijn band inleveren.
'Dat kan kloppen ja', vertelt Aandewiel. 'We willen hier graag in de opleiding een aantal Katwijkse jongens op bepaalde vlakken laten ontwikkelen, zodat zij later het eerste elftal kunnen halen. Voor sommigen is het dan goed om de aanvoerdersband te dragen. Zo kunnen zij zich ook op dat gebied ontwikkelen. Dat is de reden van onze keuze geweest.'

Katwijkse jongen

Als een speler van buitenaf dus van club verwisselt en bij Quick Boys terecht komt, kan hij dus geen captain worden. Aandewiel: 'Of er moet echt geen geschikte kandidaat voor de aanvoerdersband in het elftal zitten. Daar kijken we wel eerst naar. De voorkeur gaat dan dus naar een Katwijkse jongen.'
Aandewiel kan zich gedeeltelijk vinden in het feit dat sommige ouders en spelers het een 'raar gedoe' vinden. 'Ja, maar goed. Het is niet zo dat ze buitengesloten worden, maar sommige aspecten van ontwikkeling geven we aan andere spelers', besluit hij.
Luister hieronder het hele interview met Gert Aandewiel: