Instellingen

Robert Mühren bezorgt ADO Den Haag nederlaag tegen AZ

ADO-aanvaller Mike Havenaar baalt na een gemiste kans
ADO-aanvaller Mike Havenaar baalt na een gemiste kans © Laurens Lindhout

DEN HAAG - Het is ADO Den Haag niet gelukt punten te pakken tegen AZ. Robert Mühren tekende vlak voor tijd voor de enige treffer in Den Haag: 0-1.

Na PEC Zwolle en Roda JC trof ADO Den Haag met AZ opnieuw een ploeg waar het niet heel lekker draait. Van de laatste zeven wedstrijden werd er door de Alkmaarders slechts een gewonnen. Bij ADO werd in de laatste zes wedstrijden slechts een punt gepakt en dus was voor beide ploegen een overwinning meer dan welkom.

De beginfase was rommelig en slordig. Er werden geen echte grote kansen gecreëerd. Wel werd al snel een speler van ADO op de bon geslingerd. Thomas Meissner kreeg na een kwartier spelen een gele kaart voorgeschoteld. Het moet iets zijn waar Petrovic zich toch een beetje zorgen om moet gaan maken. De Hagenaars pakten dit seizoen de meeste kaarten dan elk ander team dan ook.

De grootste kans van de eerste helft was voor de bezoekers uit Alkmaar. Derrick Luckassen mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot deze schitterend richting de kruising. Het zeer fraaie schot werd vervolgens door ADO-keeper Setkus fantastisch gekeerd. Met een zweefduik kon hij de bal wegtikken. Niet veel later werd Havenaar door Wilfried Kanon in stelling gebracht, maar de Japanner stond buitenspel. Ondanks deze twee kansen was de amusementswaarde in het Kyocera Stadion niet bepaald hoog te noemen en werd het scorebord niet aangetast.

Veelbelovend

De beginfase van de tweede helft was veelbelovend. Havenaar werd op zijn wenken bediend door Ludcinio Marengo, maar AZ-keeper Sergio Rochet kon ternauwernood de 1-0 voorkomen. Niet veel later was de Japanner betrokken bij een uitbraak met Edouard Duplan, maar de eindpass van die laatste was niet goed en dus bleef de 0-0 stand op het scorebord staan.

Helaas was de flitsende start van het tweede bedrijf van korte duur. Het niveau ging al snel weer terug naar dat van de eerste helft. Robert Mühren werd bij AZ een half uur voor tijd ingebracht. De oud-Volendammer was dit seizoen vaak trefzeker als invaller en is voor coach John van den Brom een ideaal wapen om in te zetten. Tegen ADO bleek maar weer eens dat hij van grote waarde is. De goal voor de Alkmaarders hing lange tijd in de lucht en een paar minuten voor tijd was Mühren de man die op de juiste plek stond en de bal tegen de touwen schoot: 0-1.

Scoreverloop ADO Den Haag - AZ 0-1 (0-0): 0-1 Muhren

ADO Den Haag: Setkus; Ebuehi, Beugelsdijk, Meissner, Kanon; Bakker, Trybull, Jansen; Marengo (87. Hevel), Havenaar (84. Van der Heijden), Duplan (84. Becker).

AZ: Rochet; Johansson, Van Eijden, Wuytens, Ouwejan; Luckassen, Van Overeem (76. Tankovic), Rienstra; Bel Hassani (66. Mühren), Weghorst (89. Til), Jahanbakhsh.

Gele kaart(en): Meissner, Marengo, Bakker (ADO Den Haag), Van Eijden (AZ)

Rode kaart(en): n.v.t.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Toeschouwers: 11.023 (Kyocera Stadion, Den Haag)