'We moeten weer eens winnen en als je niet wilt knokken, dan ga je maar weg'

ADO-speler Tom Beugelsdijk is woest na de nederlaag tegen AZ
ADO-speler Tom Beugelsdijk is woest na de nederlaag tegen AZ © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag stond opnieuw met lege handen na het duel tegen AZ. Lange tijd bleef het scorebord onaangetast, maar Robert Mühren was de man die een aantal minuten voor tijd op de juiste plek stond en scoorde. Beugelsdijk: 'Ik ben vertieft. We moeten weer eens winnen en als je niet wilt knokken, dan ga je maar weg', sprak hij duidelijke taal.
'Je kunt zo voetballen en vechten wat je wilt, maar dan heeft het geen zin', vervolgde Beugelsdijk zijn relaas. 'Ik ben echt zwaar vertieft.' Het was duidelijk te zien dat de verdediger opgefokt was. 'Tuurlijk ben ik opgefokt. Ik wil dat doelpunt heel graag terugzien. Dan kan ik oordelen of ik alles goed gezien heb. Als dat zo is, dan gaan er wel woorden vallen.'

Goudhaan van AZ

Het duel tussen ADO en AZ leek lange tijd geen winnaar te krijgen. Kijkend naar de eerste helft verdiende de wedstrijd er ook geen een, maar in het tweede bedrijf voerde AZ de druk op. ADO kon het de aanvallers van AZ vaak lastig maken, maar het was uitgerekend invaller Mühren, de goudhaan van de Alkmaarders, die wel wist te scoren.
Beugelsdijk: 'Die goal mag gewoon niet vallen. Als er sneller druk gezet wordt, is er niets aan de hand. ' AZ was dan aanvallender wel dreigender in het tweede bedrijf. Ook ADO heeft wat kansjes gehad. 'We hadden hier gewoon een punt moeten pakken, maar dat is niet gelukt.'

Degradatiestreep

Voor de zevende keer op rij heeft ADO geen overwinning geboekt. De degradatiestreep komt nu wel steeds dichterbij. Het verschil met de nummer laatst, Roda JC, is slecht drie punten. De komende twee wedstrijden zijn erg belangrijk. 'Volgende week spelen we tegen Willem II en dan moeten we vol voor de drie punten gaan', besluit Beugelsdijk.