Instellingen

ADO Den Haag en manager Ron de Visser aan het einde van het jaar uit elkaar

Kyocera Stadion
Kyocera Stadion © Laurens Lindhout

DEN HAAG - De wegen tussen ADO Den Haag en manager Commercie, Stadion en Hospitality & Events Ron de Visser scheiden aan het einde van het jaar. ‘Ik ga met pijn in mijn hart weg. Het voelt alsof ik mijn kindje moet gaan loslaten’, zegt De Visser die zijn carrière vervolgt in de horecawereld, waar hij als projectmanager aan de slag gaat bij een restaurantketen. ‘Daar ligt mijn ‘roots.’

De Visser trad in 2012 in dienst van ADO Den Haag als manager Hospitality & Events. In 2015 werd, mede door de inzet van De Visser, het Kyocera Stadion verkozen tot evenementenlocatie van het jaar. Na het vertrek van commercieel manager Peter Berg, hij verliet ADO Den Haag eerder dit jaar, werd het takenpakket van De Visser eerder dit jaar uitgebreid met commercie en ICT. 'We hebben hele mooie dingen neergezet. Na vier jaar ADO Den Haag ga ik een nieuwe en mooie uitdaging aan in de horecawereld.'

Door het vertrek van De Visser bestaat het managementteam van ADO Den Haag nog maar uit drie personen: directeur Mattijs Manders, manager merchandise en communicatie Ruud Mansveld en Hoofd Opleiding Rob Meppelink.

Elf directeuren

ADO Den Haag kent een lange voorgeschiedenis van beeldbepalende managers en directeuren die elkaar in korte tijd opvolgden. De afgelopen elf jaar kende ADO elf algemeen directeuren: Robert Langenbach, John van Ringelenstein, Piet van der Pol, John Arzbach, Harm de Boer, Mattijs Manders, Cees Driebergen, Piet Jansen, Maarten Fontein, Jan Willem Wigt en nu is Mattijs Manders, bezig aan zijn tweede periode, de algemeen directeur.

ADO Den Haag hoopt voor het einde van het jaar een nieuwe kandidaat te vinden die de werkzaamheden van De Visser kan overnemen.