Voorbeschouwing ADO Den Haag – Willem II: ‘Ik wil een ander ADO dan tegen AZ zien’

DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic wil in de thuiswedstrijd een ander ADO Den Haag zien dan afgelopen week tegen AZ (1-0 verlies). ‘Met een ander ADO probeer ik te zeggen dat we agressiever naar voren gaan spelen en meer kansen gaan creëren’, aldus de trainer op de wekelijkse persconferentie.
Petrovic vervolgt: ‘Ik vond ons tegen AZ tot de zeventigste minuut qua tegenhouden goed, maar nu komt er een ploeg die gelijk is aan ons niveau. Dan moeten wij agressiever in de aanval en acties. Dat betekent meer kansen creëren en dan neemt de kans op doelpunten toe.’

Vermoedelijke opstelling:


Afwezig: Aaron Meijers, Dion Malone, Gervane Kastaneer (allen geblesseerd), Danny Bakker (geschorst)
ADO-trainer Petrovic kan tegen Willem II weer beschikken over aanvaller Ruben Schaken. 'Ik heb een paar wedstrijden gemist, daar baalde ik van. In deze fase wil je niet afhaken’, zegt Schaken. ‘Je wilt je ploeg helpen. We zijn gelukkig door in de beker, alleen de afgelopen wedstrijd tegen AZ hebben we het laten liggen om minimaal een puntje te pakken’, aldus de aanvaller die kampte met een nekblessure.

Ojo

Willem II kan tegen ADO Den Haag waarschijnlijk weer beschikken over Funso Ojo. De middenvelder is op tijd hersteld van een lies/heupblessure. Trainer Erwin van de Looi gaat verder weinig aanpassingen doen aan zijn elftal dat vorige week met 2-1 van FC Groningen won. Alleen Pele van Anholt keert terug van een blessure, waardoor Freek Heerkens naar de reservebank gaat. In de spits neemt Bartholomew Ogbeche opnieuw de plaats in van Fran Sol, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit.  
Statistisch is de thuiswedstrijd tegen Willem II een eenvoudige prooi voor ADO Den Haag. De laatste nederlaag tegen Willem II in Den Haag dateert van het seizoen 2008/2009. De tricolores waren toen met 1-0 te sterk. Die nederlaag is de enige verliespartij in de laatste acht thuisontmoetingen met de Tilburgers (5x winst, 2x gelijk).

Mis niks van ADO Den Haag – Willem II en luister naar 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Willem II is zaterdagavond vanaf 18.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. Het commentaar is van Jim van der Deijl en Herman Nanninga.
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Ontmoetingen laatste seizoenen:
2015/2016
Willem II – ADO Den Haag 0-2
ADO Den Haag – Willem II 1-1

2014/2015

Willem II – ADO Den Haag 1-0
ADO Den Haag – Willem II 3-2

2012/2013

Willem II – ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag – Willem II 2-0