Rijnsburgse Boys laat in derby niets heel van buurman Quick Boys

REGIO - Na zes jaar stond hij eindelijk weer eens op het programma: de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys. De eerste ploeg houdt goede herrineringen over aan deze edititie van de burenruzie. Rijnsburg liet namelijk niets heel van de Katwijkse buurman: 7-1.
De wedstrijd begon heerlijk op een sfeervol sportpark. In het eerste half uur vielen er maar liefst vier goals. Een aantal weken geleden zei Joost Leonard dat hij graag weer met Jeffrey Jongeneelen wilde spelen. Die laatste lag er een aantal weken uit vanwege een blessure, maar was voor de derby fit genoeg om te starten. Het duo wist elkaar in de voorhoede meteen goed te vinden. Jongeneelen had een goede voorzet in huis, waarna Leonard de bal na twee minuten al binnenschoot: 1-0.
Dennis van der Plas had al snel een antwoord op de vroege voorsprong van Rijnsburgse Boys. De verdediger kopte de gelijkmaker binnen, maar Jongeneelen en Leonard lieten zich niet gek maken. Zij waren de mannen die Rijnsburg binnen no time weer op voorsprong zetten. De 3-1 was er eentje om in te lijsten. Een fantastisch afstandsschot van Leonard belandde in de verre hoek.
Het was een bizarre pot in Rijnsburg. Een wedstrijd die je niet vaak ziet. Voor Rijnsburg kon het niet op, maar voor Quick Boys werd het alsmaar erger. Via het been van Anthony Benthem werd het voor rust nog 4-1 en niet veel later tekende Tillema voor de vijfde Rijnsburgse goal. De aanvaller had in de tweede helft nog een goal op de pantoffel. Ruim twintig minuten voor tijd scoorde hij de 6-1. Martijn Tjon-A-Njoek nam de laatste treffer van de middag voor zijn rekening.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - Quick Boys 7-1 (5-1): 1-0 Leonard, 1-1 Van der Plas, 2-1 Jongeneelen, 3-1 Leonard, 4-1 Benthem (eigen doelpunt), 5-1 Tillema, 6-1 Tillema, 7-1 Tjon-A-Njoek