Jubilaris Beugelsdijk kopt ADO Den Haag naar overwinning tegen Willem II

Tom Beugelsdijk viert zijn doelpunt
Tom Beugelsdijk viert zijn doelpunt © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Het heeft even geduurd, maar ADO Den Haag heeft weer een overwinning geboekt in de eredivisie. Op het eigen veld was de ploeg van Zeljko Petrovic met 1-0 te sterk voor Willem II. Jubilaris Tom Beugelsdijk was met de enige treffer de gevierde man.
Statistisch is de thuiswedstrijd tegen Willem II een eenvoudige prooi voor ADO Den Haag. De laatste nederlaag tegen Willem II in Den Haag dateert van het seizoen 2008/2009. De tricolores waren toen met 1-0 te sterk. Die nederlaag is de enige verliespartij in de laatste acht thuisontmoetingen met de Tilburgers (5x winst, 2x gelijk).
Voor het treffen met de Tilburgers gooide Petrovic het roer om. De coach startte niet met Edouard Duplan, maar met Dennis van der Heijden. En in plaats van in een 4-4-3 formatie te spelen, koos de Montenegrijn voor een 4-4-2 systeem.

Werklust

ADO Den Haag wachtte al sinds 19 augustus op een overwinning. Waar de groengelen de vorige wedstrijden een wat tamme en matte indruk maakten, was dat in de beginfase tegen Willem II wel anders. Mike Havenaar kreeg een grote kans, maar Willem II-doelman Kostas Lamprou zat er goed bij. Via de goalie kwam de inzet van Havenaar op de lat terecht.
Afgelopen week was er goed nieuws voor de geblesseerde Aaron Meijers. Het herstel van de verdediger gaat gestaag, maar Petrovic kreeg er zaterdagavond weer een zorg bij. Kevin Jansen raakte bij een overtreding zelf geblesseerd aan zijn knie en moest met een brancard het veld afgedragen worden. Het zag er niet best uit. Een domper voor ADO en Petrovic. De coach moest daardoor zijn tactiek wat aanpassen en bracht Duplan in. Kansen kwamen er voor rust niet meer.
Het was geen boeiende eerste helft en dus hoopte iedereen dat er na de thee wat spannends zou gaan gebeuren. Een doelpuntje wellicht. Het was in ieder geval lang geleden dat ADO op voorsprong kwam en Beugelsdijk liet vorige week blijken dat het hem allemaal een beetje dwarszit. Uitgerekend in zijn honderdste wedstrijd was hij de man die de Haagse ploeg op voorsprong zette. Bij een hoekschop stond de verdediger helemaal vrij en kopte binnen: 1-0.
Met de openingstreffer tekende Beugelsdijk voor de tiende goal in zijn carrière. Zeven van die doelpunten maakte hij met zijn hoofd. ADO slaagde erin de voorsprong te verdedigen en boekte zo door de treffer van de Haagse cultheld een zeer welkome overwinning. Volgende week zijn de Hagenaars vanwege het interlandweekend een weekje vrij.
Scoreverloop ADO Den Haag - Willem II 1-0 (0-0): 1-0 Beugelsdijk
ADO Den Haag: Setkus; San Roman, Meissner, Beugelsdijk, Ebuehi; Jansen (32. Duplan), Trybull, Hevel (77. El Mahdioui), Schaken (90. Becker); Havenaar, Van der Heijden.
Willem II: Lamprou; Peters, Ojo, Falkenburg, Croux (68. Calcan), Kali, Ogbeche, Tshimanga, Abubakar (68. Haye), Lachman, Van Anholt (81. Schuurman).
Gele kaart(en): Jansen, Havenaar, Beugelsdijk (ADO Den Haag), Ojo (Willem II)
Rode kaart(en): n.v.t.
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Toeschouwers: 10.044 (Kyocera Stadion, Den Haag)