Zeilster Marit Bouwmeester op zoek naar nieuwe coach

Zeilster Marit Bouwmeester met haar coach Jaap Zielhuis
Zeilster Marit Bouwmeester met haar coach Jaap Zielhuis © ANP
VOORBURG - Marit Bouwmeester moet op zoek naar een nieuwe coach. Haar huidige trainer Jaap Zielhuis wordt namelijk de nieuwe hoofdcoach van het Watersportverbond. Samen met Zielhuis behaalde Bouwmeester de nodige successen. Per 1 januari 2017 neemt hij het stokje over van Ian Ainslie.
Het Watersportverbond ziet in Zielhuis een 'uitstekende opvolger van Ainslie.' Jaap, als gouden coach van Marit Bouwmeester, is zeer ervaren, heeft een heldere visie en beschikt over veel kennis en kunde met een fantastisch(inter)nationaal netwerk', aldus het Watersportverbond op de website.
Team Delta Lloyd, het team van Olympische zeilers en coaches van het Watersportverbond, wil zich onder leiding van Zielhuis voorbereiden op het binnenhalen van medailles op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Voor veldonderzoek is Zielhuis laatst al in de hoofdstad van Japan geweest.

Focus op Olympische Spelen in 2020

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro pakte Bouwmeester afgelopen zomer een gouden medaille in de Laser-klasse, maar ook zij heeft het vizier alweer op Tokio staan. In een eerder interview met Omroep West vertelde Bouwmeester dat de eerste kennismaking met het olympische water in Japan goed is bevallen.