Instellingen

FC Lisse verslaat concurrent IJsselmeervogels en verstevigt koppositie Derde Divisie

Vreugde bij FC Lisse na een doelpunt
© Orange Pictures

LISSE - FC Lisse heeft zaterdagmiddag hele goede zaken gedaan. Directe concurrent IJsselmeervogels werd met 2-0 verslagen en daarmee verstevigde de ploeg van trainer Robbert de Ruiter de koppostitie in de Derde Divisie.

In de beginfase van het duel was het geen straf om langs de lijn te staan in Lisse. Beide ploegen maakten er een amusant schouwspel van. Het werd al snel duidelijk dat er doelpunten zouden vallen. Die eerste goal viel aan de kant van de thuisploeg. In de omschakeling kwamen de Lissenaren met twee aanvallers tegen twee verdedigers, waarna Koen Fokkema de 1-0 binnenschoot.

Lijstaanvoerder

Na rust lag het tempo veel lager en was het lang de vraag of Lisse de voorsprong wel vast kon houden. IJsselmeervogels drong aan, maar slaagde er niet in te scoren. Jubilaris Rik Vermeulen vond tien minuten voor tijd wel het net, waardoor FC Lisse nog altijd koploper van de Derde Divisie blijft.

Een smet op de overwinning was wel een rode kaart voor Lisse-coach De Ruiter en de vijfde gele kaart van Martin van Eeuwijk. De aanvaller mist hierdoor volgende week het duel tegen ASWH.

Scoreverloop FC Lisse - IJsselmeervogels 2-0 (1-0): 1-0 Fokkema, 2-0 Vermeulen

Bijzonderheid: Robbert de Ruiter (FC Lisse)