Instellingen

Oost-Europese prostituees en doping? Michael Boogerd 'herkent zichzelf niet'

Michael Boogerd als ploegleider van Roompot.
Michael Boogerd als ploegleider van Roompot. © Orange Pictures

DEN HAAG - De Haagse oud-wielrenner Michael Boogerd is niet blij met de biografie van oud-wielrenner Thomas Dekker. In het boek staan onthullingen over doping en seks met Oost-Europese prostituees. Boogerd en zijn collega Steven de Jongh zijn 'onaangenaam verrast'.

Michael Boogerd en Thomas Dekker waren kamergenoten bij de toenmalige ploeg van Rabobank. Hij zegt behoorlijk te zijn geschrokken van bepaalde passages in het boek. 'Ik kan me totaal niet vinden in wat ik tot nu toe gelezen heb', vertelde de Haagse oud-prof dinsdag aan RTL Boulevard. Dekker laat onder meer weten dat hij samen met kamergenoot Boogerd vlak voor de start van de Tour de France van 2007 enkele prostituees uit Oost-Europa inhuurde. Ook zou hij doping hebben gekocht van Boogerd.

Boogerd en De Jong zeggen al anderhalf jaar tevergeefs contact te hebben gezocht met Thomas Dekker. Steven de Jongh is vooral boos op Thijs Zonneveld, de schrijver van de biografie. Op Twitter schrijft hij 'Bedankt voor de hoor en wederhoor. Niet gebeurd'.