Instellingen

Voorbeschouwing FC Groningen – ADO Den Haag: Groningen in eigen huis zeer kwetsbaar

ADO-speler Houtkoop scoort in de Euroborg (archief: Laurens Lindhout)
Nieuwe plek varkens

DEN HAAG - ADO Den Haag treft zaterdagavond in FC Groningen een tegenstander die in eigen huis zeer kwetsbaar is. In de eerste zes thuiswedstrijden incasseerde de Groningers dertien tegendoelpunten, het meest van alle ploegen uit de eredivisie. Daarnaast werd er slechts één keer gewonnen, op 23 oktober met 2-0 van AZ.

Met name Feyenoord (0-5), FC Twente (3-4) en SC Heerenveen (0-3) hebben in Groningen flink huisgehouden. ‘Groningen hoort eigenlijk in het linkerrijtje thuis’, is ADO-trainer Zeljko Petrovic van mening. ‘Je ziet als je in een negatief spiraal terecht komt, je zo maar laag op de ranglijst kan staan. Het is geen makkelijke ploeg. Thuis tegen Twente knokken zij zich terug van een 3-0 achterstand tot 3-3. Uiteindelijk verliezen zij in de laatste minuut.’

ADO-trainer Zeljko Petrovic kan tegen Groningen weer beschikken over aanvaller Gervane Kastaneer. De buitenspeler moest de afgelopen weken geblesseerd toekijken. In aanloop naar de wedstrijd tegen FC Groningen debuteerde hij wel bij Jong Oranje. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen. De kans is groot dat hij tegen FC Groningen start.

Vermoedelijke opstelling:


Afwezig: Aaron Meijers, Dion Malone, Kevin Jansen (allen geblesseerd)

FC Groningen won van de voorgaande 22 ontmoetingen in de Eredivisie vijftien wedstrijden. Twee keer eindigde het duel gelijk en ADO wist vijf wedstrijden te winnen. Opvallend is dat Groningen in 21 van de 22 wedstrijden wist te scoren.

Luister FC Groningen – ADO Den Haag op Radio West

Mis niets van de wedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag en luister zaterdag vanaf 20.00 uur naar 89.3 FM Radio West. Het commentaar bij de wedstrijd is van Jim van der Deijl en Herman Nanninga.

Scheidsrechter: Kevin Blom

Laatste seizoenen:

2015/2016:

ADO Den Haag – FC Groningen 0-1
FC Groningen – ADO Den Haag 2-1

2014/2015:

FC Groningen – ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag – FC Groningen 3-0

2013/2014:

ADO Den Haag – FC Groningen 2-1
FC Groningen – ADO Den Haag 1-2