Instellingen

Korfbal: TOP laat winst aan PKC in fraaie seizoensouverture

Sassenheimse TOP laat winst aan PKC in fraaie seizoensouverture
© Orange Pictures

SASSENHEIM - In een uitverkochte sporthal De Korf is TOP het nieuwe seizoen van de Korfbal League met een nederlaag begonnen. In de seizoensouverture moest de ploeg van Jan Niebeek in het prachtige affiche tegen PKC met 20-23 het onderspit delven.

De afgelopen drie jaar stonden de Sassenheimers tegenover PKC in de zaalfinale. In de afgelopen editie in de Ziggo Dome trok TOP aan het langste eind (24-22). De ploeg uit Sassenheim pakte daarmee voor de derde keer de nationale zaaltitel. Voorheen vond het slotstuk van de competitie altijd in Ahoy Rotterdam plaats.

Bij het Sassenheimse TOP zijn er de afgelopen tijd flink wat mutaties geweest en dus kon het ‘vernieuwde TOP’ in een eerste testcase laten zien wat het in zijn mars had.

Sterkere partij

De bezoekers uit Papendrecht waren in de eerste helft echter de sterkere partij. Zij gingen met een 7-12 voorsprong de rust in. Na de pauze kwamen de gastheren nog dichtbij, maar moesten ze de winst uiteindelijk aan PKC laten: 20-23.

De korfballers van Fortuna uit Delft komen zondag pas in actie. Zij openen het seizoen in Friesland tegen LDODK. Kijkend naar het verleden hebben de Delftenaren de beste papieren. De afgelopen vier keer werd er op bezoek in Gorredijk niet verloren.

Samenvatting: