Speciale benefietwedstrijd bij FC Lisse voor strijd tegen alvleesklierkanker

FC Lisse, Thierry Monteny (r)
FC Lisse, Thierry Monteny (r) © OrangePictures
LISSE - FC Lisse zet zich samen met BroSports in voor de strijd tegen alvleesklierkanker. Dit weekend organiseert de voetbalvereniging onder andere een speciale benefietwedstrijd tussen het huidige elftal van Lisse en een All Stars Team. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor Support Casper, een organisatie die onderzoek doet naar nieuwe behandelmethoden voor de ziekte.
Dokter Casper van Eijck, onder andere clubarts van Feyenoord, wil iets doen aan de ziekte die eigenlijk al jaren stil staat. Maar voor dat onderzoek is geld nodig. FC Lisse en BroSports slaan de handen ineen om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen.
'De levensverwachting is heel laag voor deze ziekte', vertelt René van Wieringen, een van de organisatoren. 'Wij willen samen met Lisse veel geld ophalen voor Casper, omdat wij achter dit onderzoek staan. Voor mensen die in de toekomst met deze ziekte te maken krijgen, zal het zeker zijn vruchten gaan afwerpen.'

Kicksen uit het vet halen

Voor 'Support Casper' is er een mooi programma in elkaar gezet. Het familietoernooi en de benefietwedstrijd zijn de hoofdactiviteiten. De lijst met spelers die in actie komen tijdens de benefietwedstrijd is niet misselijk. Onder andere oud-spelers Jelle Korbee, Edward van der Putten, Barry Opdam en Kevin Weijers halen de kicksen uit het vet om een balletje te trappen.
'Het wordt smullen', aldus Van Wieringen. De grote vraag is natuurlijk wel: zijn al die oud-voetballers nog wel fit genoeg om een balletje te trappen? 'De meeste hebben mij verzekerd dat ze het nog wel kunnen', lacht hij.

Weersvoorspellingen

De weersvoorspellingen voor morgen zien er niet bijster goed uit, maar daar is rekening meegehouden. Mocht het weer het niet toelaten het evenement buiten te organiseren, dan is er een alternatief programma. 'Niemand hoeft thuis te blijven', aldus Van Wieringen.
Beluister hieronder het interview met René van Wieringen, een van de organisatoren: