Instellingen

ADO-verdediger Ebuehi: 'Dan was er misschien wel een goal voorkomen'

ADO-speler Tyronne Ebuehi in actie
© Laurens Lindhout

DEN HAAG - Voor 'als' koop je niets, maar wat was er gebeurd als Tyronne Ebuehi bij de 2-1 buiten de lijnen was gerold? De speler van ADO Den Haag lag geblesseerd op de grond, maar het spel ging gewoon door. 'Dan was er misschien wel een goal voorkomen', vertelt hij na afloop.

ADO Den Haag slaagde er dit seizoen voor de zevende keer niet in een overwinning te boeken. Op bezoek bij FC Groningen kwam de Haagse ploeg vlak voor rust terug van een 1-0 achterstand, maar na de pauze sloeg de thuisploeg snel weer toe. Op het moment dat de goal viel, moest Ebuehi behandeld worden.

'Je weet nooit hoe het loopt', zegt hij. 'Volgens mij zag niemand dat ik op de grond lag.' Uiteindelijk werd er niet gefloten en kon Groningen de 2-1 maken. En dat terwijl ADO helemaal niet zo slecht begon aan de tweede helft. 'Nadat we die tegengoal incasseerden, kregen we het weer moeilijk.'

Geluk

ADO had geluk dat Groningen flink wat kansen om zeep hielp, want de uitslag had in het voordeel van Groningen veel hoger uit kunnen vallen. Hoe kan het dat de Hagenaars zoveel kansen weggeven? 'Een goede vraag', stelt de verdediger. 'Misschien omdat wij uit spelen. Dat wij daardoor het initiatief niet willen nemen en achteruit gaan lopen. We hebben geluk gehad dat het bij 2-1 is gebleven', concludeert ook Ebuehi.

De ploeg van coach Zeljko Petrovic hield een goed gevoel over aan de overwinning op Willem II twee weken geleden. Dat gevoel wilde de ploeg graag vasthouden. 'Op dit moment ben ik teleurgesteld. Als je wint, dan wil je een reeks neerzetten. Vandaag is dat niet gelukt.'

Vaste basiself

Medespeler Sheraldo Becker gaf na afloop aan dat Petrovic meer met vaste basisspelers moet gaan spelen. Ebuehi kan zich daar gedeeltelijk in vinden. 'Als je wint, dan ga je een elftal niet steeds veranderen. Als het niet loopt, kun je wel steeds met dezelfde spelers blijven spelen, maar de trainer gaat dan wel kijken wat er beter kan.' Je moet de ploeg vertrouwen geven, is het verweer. 'Ja, daar heb je wel gelijk in', besluit Ebuehi.