Raymond van Barneveld verliest hoogstaande kwartfinale

© VI-Images/OrangePictures
DEN HAAG - Raymond van Barneveld heeft zaterdagavond in een spannende wedstrijd zijn meerdere moeten erkennen in wereldkampioen Gary Anderson. De Hagenaar verloor in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts met 16-13.
Anderson startte sterk voor een enthousiast publiek in Wolverhampton. De Schot nam een voorsprong van 4-1, maar kon vervolgens niet voorkomen dat Van Barneveld zich terug in de wedstrijd knokte. De Hagenaar kwam op 5-5 en vervolgens hielden beide darters elkaar in evenwicht.
Met tussenstanden van 5-5, 8-8 en 10-10 viel lang niet te voorspellen wie er ging winnen. 'Barney' maakte indruk door met een score van 164 en 126 uit te gooien. Anderson gooide dertien keer de maximale score 180, Van Barveveld negenmaal. Tot 13-13 ging de strijd gelijk op, daarna won Anderson drie legs op rij en besliste hij een hoogstaande wedstrijd.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen schaarde zich vrijdag wel bij de laatste vier van het toernooi met een prijzenpot van ongeveer 460.000 euro. De titelverdediger liet weinig heel van Brendan Dolan (16-3) en strijdt zondag in een rechtstreeks duel met de bont uitgedoste Schot Peter Wright om een plaats in de finale. De als tweede geplaatste Anderson stuit in de andere halve eindstrijd op de Engelsman James Wade.