Korfbal: Fortuna blijft met lege handen achter tegen LDODK

LDODK - Fortuna
LDODK - Fortuna © Orange Pictures
DELFT - De korfballers van Fortuna zijn het nieuwe seizoen van de Korfbal League teleurstellend begonnen. Het Friese LDODK was in eigen huis met 23-19 te sterk voor de Delftenaren. Voor de thuisploeg was het de eerste thuiszege op Fortuna in vijf jaar Korfbal League.
De Friese korfballers van LDODK zijn dit seizoen een ploeg om rekening mee te houden. Fortuna ondervond dat aan den lijve. De thuisploeg ging met een 13-10 voorsprong de rust in en zag de bezoekers uit Delft direct na de pauze heel dichtbij komen.  LDODK hield echter stand en breidde de marge uiteindelijk uit. Met een doelpuntloze periode van ruim elf minuten was het in het tweede bedrijf niet echt spannend.
Regiogenoot TOP kwam afgelopen vrijdag al in actie. Ook zij slaagden er niet in het seizoen te openen met een overwinning. De Sassenheimers lieten de winst aan PKC: 20-23.