Instellingen

Geblesseerde Kevin Jansen: 'Ik kreeg zelfs een kaartje van Ajax-supporters'

Kevin Jansen wordt het veld afgedragen
© Laurens Lindhout

DEN HAAG - ADO-speler Kevin Jansen wordt vrijdag geopereerd aan de voorste kruisband en de meniscus van zijn rechterknie. In het duel tegen Willem II ging het compleet mis voor de middenvelder na een defensieve actie: ‘Ik voelde eigenlijk dat het gelijk kapot was’, vertelt hij in TV West Sport.

‘Ergens hoop je dat het meevalt’, vertelt Jansen. ‘De pijn ging weg en ik kon alles doen met de dokter en de fysio.’ Na zijn eerste behandeling op het veld, besluit Jansen het toch nog een keer te proberen. Maar het is tevergeefs. De middenvelder gaat opnieuw neer en op dat moment weet hij hoe laat het is. ‘Nee, dat had ik beter niet kunnen doen.’

Dit seizoen komt Jansen dus definitief niet meer in actie. Het is niet de eerste zware knieblessure voor de 24-jarige middenvelder. In het seizoen 2013-2014 liep hij in een wedstrijd tegen NAC een gescheurde voorste kruisband van de linkerknie op. Toch gaat hij niet bij de pakken neerzitten. ‘Het is niet leuk dat je zelf voorlopig niet meer kunt voetballen. Dat je geen bal meer aan kunt raken. Maar het is niet anders‘, vertelt hij.

Steun van Petrovic

Na afloop van het duel tegen Willem II sprak coach Zeljko Petrovic zijn steun uit voor Jansen. ‘Als je het mij vraagt: jaartje erbij voor Jansen. Deze jongen verdient rustige revalidatie’, zei hij destijds. Jansen is blij met de steun van zijn trainer. ‘Het is heel mooi dat hij dat zegt. Kijk, of ADO er iets mee doet weten we niet.  Als er wat is ben ik er voor je. Dat heeft hij aan het begin gezegd. Dat meent hij ook echt. Hij probeert alles voor je te regelen. Dat vind ik alleen maar mooi.’

Niet alleen vanuit ADO werd er steun betuigd. Jansen kreeg van meerdere clubs en een aantal supporters van Ajax kaartjes en mailtjes. ‘Dan zie je ook dat er meer is dan voetbal’, besluit hij.