Schaatsster Lisa van der Geest gaat vol voor OS 2018: ‘Daarom zit ik in Heerenveen’

DEN HAAG - Schaatster Lisa van der Geest is geboren in Warmond, maar heeft haar geboorteplaats verruild voor Heerenveen. Niet omdat het daar zo mooi is, maar vanwege een sportief doel. ‘De reden dat ik in Heerenveen ben gaan wonen is de Olympische Spelen van 2018. De vijfkilometer. Daar gaat het om’, vertelt Van der Geest in TV West Sport. ‘De komende periode staat volledig in het teken van de spelen. Daar train ik voor.’
Toch rijdt Van der Geest wekelijks haar rondjes in de marathonschaatscompetitie. ‘De marathons is een middel om mijn doel te bereiken. Vooral omdat ik het heel leuk vind, maar die vijf kilometer is echt het doel’, vervolgt Van der Geest die afgelopen weekend tweede werd tijdens de marathonwedstrijd van Haarlem. In het algemeen klassement staat zij tweede. Daarnaast is ze lijstaanvoerder in het jongere klassement.
‘Heerenveen is toch waar het gebeurt. Vorig jaar ben ik in een commerciële ploeg terecht gekomen en zij trainen hier. Ik deel mijn appartement met Annouk van der Weijden (langebaanschaatsster red.) Dat is hartstikke leuk’, aldus Van der Geest.