Wateringse tennisster Kiki Bertens met Williams in lucratieve competitie

Kiki Bertens in actie op de US Open 2016.
Kiki Bertens in actie op de US Open 2016. © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens doet volgende maand mee aan de derde editie van de International Premier Tennis League, een lucratieve competitie waarvoor oude en nieuwe tennishelden worden uitgenodigd. De 24-jarige tennisster uit Wateringen vormt een team met onder anderen Serena Williams, Nick Kyrgios, Marcos Baghdatis en Carlos Moya.
De competitie begint in Tokio en gaat via Singapore naar Hyderabad in India, waar op 11 december ook de finale wordt gespeeld.
De organisatie heeft vier teams samengesteld. De Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer speelt voor de zogeheten Japan Warriors, met Kei Nishikori als kopman. Bertens zit bij de Singapore Slammers, waarvan 22-voudig grandslamkampioene Serena Williams het boegbeeld is. Andere tennissers die meedoen zijn onder anderen Martina Hingis, Ana Ivanovic, Goran Ivanisevic, Marat Safin en Eugenie Bouchard.

Mooie tijd

'Een paar weken geleden ben ik gevraagd om mee te doen en eindelijk is het nu rond', meldde Bertens donderdag in haar videoblog op FOX Sports. 'Ik ga spelen met tennissers waar ik veel van kan leren. Het wordt een mooie tijd.'