Instellingen

Voorbeschouwing PSV - ADO Den Haag: Haagse ploeg weet al vijf jaar niet te scoren in Eindhoven

ADO-speler Ebuehi in duel met Locadia
© soccratesimages.com

DEN HAAG - ADO Den Haag treft zaterdagavond een stroef lopend PSV in Eindhoven. De regerend landskampioen heeft al vier wedstrijden op rij (inclusief Champions League) niet gewonnen. Dat biedt kansen voor ADO, echter de statistieken wijzen uit dat de Haagse ploeg al vijf jaar niet heeft gescoord in Eindhoven.

'Als je tegen een topploeg speelt, moet je een topdag hebben en zij een mindere. Het wordt een zware opgave', stelt Petrovic op de wekelijkse persconferentie. 'PSV heeft weliswaar een mindere fase, maar ik heb de wedstrijd tegen Atletico Madrid gezien en daarin hadden ze ook een aantal uitstekende kansen.'

Vermoedelijke opstelling:


Afwezig: Aaron Meijers, Kevin Jansen, Dion Malone (allen geblesseerd) en Edouard Duplan (geschorst)

'Het is even puzzelen hoe we gaan spelen. We hebben niet zo heel veel opties. Ik probeer wel iets neer te zetten waarmee wij ook gevaarlijk kunnen zijn', zegt Petrovic over zijn opstelling.

De wedstrijd tussen PSV en ADO Den Haag stond al 42 keer eerder op het programma. De thuisploeg wist dertig ontmoetingen te winnen. Zeven keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. ADO won er vijf. Dat was in het seizoen 1958/1959, 1959/1960, 1956/1966, 1971/1972 en 2010/2011. De grootste overwinning van de Hagenaars was op 13 december 1959. Toen werd met 3-0 werd gewonnen. De grootste nederlaag dateert van 31 januari 1988. PSV zegevierde toen met 9-1.

De laatste keer dat ADO Den Haag in Eindhoven scoorde, was op 5 februari 2011. Wesley Verhoek maakte in de blessuretijd het enige doelpunt waardoor de ploeg van toenmalig trainer John van den Brom met 1-0 van PSV won. Dat was ook de laatste winstpartij van ADO Den Haag in Eindhoven.

PSV-aanvaller Luuk de Jong wacht al negen wedstrijden op een doelpunt. Midweeks werd hij tijdens het Champions League-duel met Atletico Madrid geslachtofferd. Voor ADO Den Haag lijkt het gunstig dat De Jong al even droog staat, maar de statistieken wijzen uit De Jong het de laatste jaren goed doet in wedstrijden tegen de Haagse eredivisionist. In de laatste acht wedstrijden met ADO was hij bij negen doelpunten betrokken. Zes keer scoorde hij, drie keer gaf hij een assist.

Luister PSV - ADO Den Haag live op 89.3 FM Radio West

Mis niks van de wedstrijd PSV tegen ADO Den Haag en luister zaterdagavond vanaf 19.00 uur naar 89.3 FM Radio West. Het verslag wordt gedaan door Bart Nolles en Jim van der Deijl.

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers

De laatste ontmoetingen:

2015/2016:

PSV - ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag - PSV 2-2

2014/2015:

ADO Den Haag - PSV 2-3
PSV - ADO Den Haag 1-0

2013/2014:

PSV - ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag - PSV 2-3