Beugelsdijk optimistisch na nederlaag bij PSV: 'Ik heb het volste vertrouwen erin'

DEN HAAG - Ondanks de 3-1 nederlaag bij PSV blijft ADO Den Haag-verdediger Tom Beugelsdijk positief ingesteld. 'Ik heb een beter gevoel dan vorige week tegen FC Groningen. Als blok stond het beter. Bij Utrecht, NEC en Sparta gaan we punten pakken', aldus de cultheld na afloop.
'Als ik zeg: 'we gaan geen drie punten pakken', dan breekt ook de pleuris uit', geeft hij aan. 'Ik heb dit vaker meegemaakt. We moeten gewoon positief blijven.'
Op bezoek in Eindhoven kwam ADO al na tien minuten spelen op achterstand. Gastón Pereiro brak de ban via een strafschop. De eerste goal viel uit een standaardsituatie, maar de tweede ook. Daar kon Beugelsdijk zich over opwinden.

Standaardsituatie

'De eerste helft hebben we qua kansen weinig weggegeven. De tweede helft maken ze gelijk 2-0 via een corner. Dat mag gewoon niet. Die hoekschop vind ik erger dan de penalty.' Er ontstond wat verwarring rondom die tweede treffer van PSV. Raakte Beugelsdijk de bal nog? 'Ik heb hem nog geraakt, maar ik geef hem liever aan Luuk de Jong', vertelt hij.
ADO Den Haag kwam via een strafschop nog op 3-1. Toen de Hagenaars de penalty toegewezen kregen, liep Beugelsdijk vastberaden naar voren en pakte hij de bal. Beugelsdijk: 'Mike (Havenaar, red.) zei tegen mij: 'neem jij hem maar'.' Tegen Heracles Almelo wilde Havenaar een penalty via een boogballetje binnenschieten. Dat mislukte en sindsdien is het de grote vraag wie de vaste penaltynemer bij ADO is.

Drie jaar geleden

Drie jaar geleden nam Beugelsdijk ook een penalty tegen PSV. Toen keerde de doelman van de Eindhovenaren, Jeroen Zoet, de inzet van de Hagenaar. 'Ik denk altijd wel aan de moment als ik naar PSV ga. Toen ik de penalty nam, ging het niet door mijn hoofd', geeft hij aan.