Hockey: HGC sluit eerste seizoenshelft met forse nederlaag af

WASSENAAR - De hockeymannen van HGC hebben de eerste seizoenshelft met een forse nederlaag afgesloten. In de topper tegen directe concurrent Rotterdam was de thuisploeg met maar liefst 4-1 te sterk voor HGC.
Jeroen Hertzberger, de topscorer van de Hoofdklasse, was met twee goals weer erg belangrijk voor de Rotterdammers. Dick Möhlmann tekende namens de Wassenaarders nog voor een goal, maar de krachtsverschillen waren in de tweede helft te groot. De overige Rotterdamse doelpunten werden gemaakt door Harry Martin en Hidde Turkstra.
HGC zakt door de nederlaag naar de zevende plaats. De ploeg heeft twintig punten uit twaalf gespeelde wedstrijden. Coach Jan Jorn van 't Land gaf na afloop aan dat er nog een hoop te verbeteren is.
Samenvatting Rotterdam - HGC:

Oranje

Na afloop gaf HGC-keeper Sem van der Ven zijn mening over de plannen van Max Caldas met het Nederlands hockeyelftal. De bondscoach zette de routiniers afgelopen week aan de kant en wil investeren in spelers waar rek in zit. HGC'ers Tristan Algera, Tom Hiebendaal en Rik van Kan werden opgeroepen door Caldas. Oud-international Guus Vogels laat ook zijn licht schijnen over de plannen.