ADO Den Haag herdenkt Mansveld en Van der Kroft en staat stil bij vliegramp Chapecoense

Rouwbanden ADO Den Haag
Rouwbanden ADO Den Haag © Laurens Lindhout
DEN HAAG - ADO Den Haag speelt zondagmiddag tegen FC Utrecht met rouwbanden. Dat doet de club vanwege het overlijden van oud-scheidsrechter Leo van der Kroft en de vliegramp van het Braziliaanse voetbalteam van Chapecoense. Daarnaast herdenkt de voetbalclub Aad Mansveld, wiens sterfdag een dag later is.
De wedstrijden in de eredivisie en de Jupiler League beginnen vrijdag en dit weekeinde met een minuut stilte om de slachtoffers van de vliegramp in Colombia te herdenken. De KNVB heeft dat besloten na overleg met clubs uit het betaalde voetbal. De voetbalbond vraagt ook alle amateurverenigingen een minuut stilte te houden bij wedstrijden van hun eerste elftal.
‘De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen. Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit', zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.