Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Utrecht: Havenaar lijkt FC Utrecht te halen

ADO-trainer Zeljko Petrovic coacht
ADO-trainer Zeljko Petrovic coacht © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Op bestuurlijk niveau is het oorlog bij ADO Den Haag en sportief maakt de Haagse club ook niet haar beste tijden door. Aankomende zondag komt FC Utrecht op bezoek, de ploeg die afgelopen weekend in de 99ste minuut een overwinning op koploper Feyenoord verspeelde. ‘Ik was echt onder de indruk van FC Utrecht’, bekent Petrovic.
De 51-jarige Haagse trainer hoopt tegen FC Utrecht te kunnen beschikken over aanvaller Mike Havenaar. ‘Havenaar heeft donderdag niet getraind en is vandaag eerder naar binnen gegaan. Wij denken dat hij wel kan spelen. Hij trainde met het tactische gedeelte mee. Ik heb met de dokter en de fysio gesproken en zij verwachten dat het goed komt’, aldus Petrovic.

Vermoedelijke opstelling:


Afwezig: Aaron Meijers, Dion Malone
Tijdens het wekelijkse perspraatje werd de vorm van Havenaar besproken. Petrovic: ‘Als je terugkijkt naar vorig jaar dan had je Luuk de Jong, Sébastien Haller en Mike Havenaar. Zij stonden altijd in de top drie van de topscorerslijst. Ik heb ze nu al lange tijd niet gezien. Voor PSV is dat makkelijker, want zij hebben ook andere spelers die een doelpunt kunnen maken. De doelpunten van Havenaar vind ik een groot gemis.’
Eerder gaf de medeclubtopscorer van ADO Den Haag aan dat zijn gebrek aan doelpunten ook komt doordat de aanvoer soms te wensen overlaat. ‘Ja, soms wel ja’, zegt Petrovic enigszins terughoudend. ‘Helaas, helaas…’

Mis niks van ADO Den Haag – FC Utrecht en luister live naar Radio West

Mis zondagmiddag niets van de ontmoeting tussen ADO Den Haag en FC Utrecht en luister vanaf 12.00 uur live naar 89.3 FM Radio West.
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Vorige ontmoetingen:
2015/2016:
FC Utrecht – ADO Den Haag 2-2
ADO Den Haag – FC Utrecht 1-1

2014/2015:

ADO Den Haag – FC Utrecht 2-0
FC Utrecht – ADO Den Haag 0-0

2013/2014:

ADO Den Haag – FC Utrecht 4-1
FC Utrecht – ADO Den Haag 3-0