Rijnsburgse Boys zegeviert in Katwijkse derby tegen FC Rijnvogels

REGIO - Rijnsburgse Boys is erin geslaagd de tweede Katwijkse derby van het seizoen winnend af te sluiten. Op het eigen sportpark werd buurman FC Rijnvogels met 4-2 verslagen.
Beide ploegen snakten naar een overwinning. De laatste twee wedstrijden werden niet gewonnen en dus waren de punten bij beide kampen zeer welkom.
De beginfase van de Katwijkse derby deed een beetje denken aan Rijnsburgse Boys - Quick Boys een aantal weken geleden (7-1). De start van die kraker was spetterend en doelpuntrijk. Zaterdagmiddag vielen de doelpunten in het eerste kwartier ook als rijpe appelen van de boom. Jaap van Duijn zette FC Rijnvogels met een schitterende vrije trap op voorsprong, maar Rijnsburg stelde via Jeffrey Jongeneelen en Max Hudepohl binnen vijf minuten snel orde op zaken.

Fraai

De eerste goal van Van Duijn was een fraaie, maar de 3-1 van Joël Tillema was er ook eentje die er mocht zijn. Via een flitsende counter kwam de aanvaller oog in oog met keeper Peter Messemaker en die werd het bos in gestuurd: 3-1.
Op basis van het spel stond Rijnsburgse Boys bij rust terecht op voorsprong. Na de pauze werd de ploeg van Pieter Mulders echter wat slordiger en zag het Pieter van der Breggen namens Rijnvogels de 3-2 aantekenen. De bezoekers werden sterker en drongen aan. Arno Dijkstra kreeg dé kans op de gelijkmaker, maar vanaf de penaltystip faalde hij. Rijnvogels bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar moest uiteindelijk de winst aan Rijnsburg laten. Joost Leonard besliste tien minuten voor tijd het duel: 4-2.
Scoreverloop Rijnsburgse Boys - FC Rijnvogels 4-2 (3-1): 0-1 Van Duijn, 1-1 Jongeneelen, 2-1 Hudepohl, 3-1 Tillema, 4-2 Leonard
Bijzonderheid: Arno Dijkstra (FC Rijnvogels) mist strafschop