Bouwmeester, Brouwer/Meeuwsen en handbalsters genomineerd voor Sportgala

Marit Bouwmeester toont haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio.
Marit Bouwmeester toont haar gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio. © ANP
REGIO - Marit Bouwmeester is genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. De zeilster won goud op de Spelen in Rio en is samen met vijf andere vrouwelijke sporters genomineerd. Voor de titel Sportploeg van het Jaar komt het Haagse beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in aanmerking.
Ook het vrouwenhandbalteam met Yvette Broch uit Monster, Danick Snelder uit Pijnacker en Sanne van Olphen uit Den Haag is genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. De nominaties werden zondag door de organisatoren van het Sportgala, de NOS en sportkoepel NOC*NSF bekendgemaakt.

Vrouwen

Voor de titel Sportvrouw van het Jaar zijn er door de succesvolle Spelen zes genomineerden. Naast Bouwmeester zijn wegwielrenster Anna van der Breggen, baanwielrenster Elis Ligtlee, openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal, turnster Sanne Wevers en atlete Dafne Schippers genomineerd.

Mannen

Vijf sporters zijn genomineerd voor de eretitel Sportman van het Jaar 2016. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Ferry Weertman waren vanwege hun gouden medaille op de Spelen van Rio al zeker van een nominatie. De andere kanshebbers zijn wielrenner Tom Dumoulin, schaatser Sven Kramer en autocoureur Max Verstappen.

Sportploeg

Voor de titel Sportploeg van het Jaar komen, naast de Haagse beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen en het vrouwenhandbalteam, ook de lichte dubbeltwee roeisters Maaike Head en Ilse Paulis in aanmerking.
Het Sportgala is op woensdag 21 december.