Instellingen

Genomineerden Haagse Sportprijzen bekend, stem op jouw favoriet

Anicka van Emden in tranen op de Olympische Spelen.
Anicka van Emden in tranen op de Olympische Spelen. © ANP

DEN HAAG - De genomineerde sporters van de Haagse Sportprijzen zijn maandag bekendgemaakt. Op maandag 23 januari 2017 worden de prijzen uitgereikt tijdens het Haags Sportgala.

Bij de vrouwen gaat de strijd tussen zeilster Marit Bouwmeester (zij haalde goud op de Olympische Spelen in Rio), handbal-international  Sanne van Olphen (eindigde met de handbaldames als vierde op de Spelen)  en winnares van de bronzen medaille in Rio judoka Anicka van Emden.

Voor de prijs van beste sporter zijn genomineerd voetballer Eljero Elia, die met Feyenoord de KNVB Beker won, atleet Khalid Choukoud (Nederlands kampioen op de marathon en op de 10 kilometer) en biljarter Jean van Erp (wereldkampioen driebanden).

Bij de sportploegen zijn genomineerd het beachvolleybalduo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (brons op de Olympische Spelen), Haag Atletiek (Nederlands kampioen Atletiek voor teams) en voetbalvrouwen van ADO Den Haag die de KNVB Beker wonnen.

Talent en coach van het jaar

Ook kan er gestemd worden op de beste coach en grootste talent van 2016. Omroep West zendt op 23 januari het Haags Sportgala live op televisie uit.

Zelf stemmen? Ga naar omroepwest.nl/haagssportgala