Bao Xian Fei moet ADO-directeur ondersteunen: 'Ik ben absoluut niet uit op de functie van Manders'

DEN HAAG - Bao Xian Fei is door clubeigenaar Wang Hui gevraagd om een ondersteunende functie te gaan bekleden bij ADO. Dat zegt de in Den Haag opgegroeide Chinees tegen Omroep West. Van een functie in de directie is geen sprake. 'Ik word in ieder geval niet de algemeen directeur van de club', zegt Bao Xian Fei.
'Het is een functie ter ondersteuning van de algemeen directeur van ADO, vooral om een brug te slaan tussen Den Haag en Beijing. Ik ben de afgelopen jaren meerdere malen benaderd door ADO Den Haag, ook door de heer Wigt (ex-directeur ADO, red.) en de heer Manders (huidig directeur ADO, red.), om een functie binnen de organisatie te bekleden. Ik heb altijd goed contact gehad met beide heren en ben absoluut niet uit op de functie van de heer Manders. Ook voor mij is het afwachten hoe de zaken binnen de club zich de komende tijd ontwikkelen', aldus Bao Xian Fei.
Bao Xian Fei kwam op zijn vierde naar Nederland en groeide op in Den Haag. Hij bezoekt regelmatig in Chinees gezelschap de wedstrijden van ADO Den Haag. Bao Xian Fei is meervoudig kampioen Wushu, een Chinese vechtsport. Ook heeft hij in het verleden in enkele speelfilms geacteerd. Zo speelde hij volgens IMDB in Fighting Fish en Second Nature.

Wang wil herstructureren

Wang maakte dinsdagochtend in een persverklaring bekend dat hij de manier waarop 'zijn' club wordt geleid zo snel mogelijk moet worden aangepast.
Hij wil de managementstructuur op korte termijn herstructureren 'zodat de club, door een goed financieel beleid, voortaan wél binnen de grenzen van de begroting kan blijven'.

Aandeelhoudersvergadering

Eén van de aanpassingen zou de aanstelling van onder anderen Bao Xian Fei en Zheng Lee moeten zijn. Volgens VI zou het tweetal vorige week zelfs al aangesteld zijn als nieuwe directeuren van ADO. Dit gebeurde tijdens de aandeelhoudersvergadering. Volgens Bao is dit niet waar.
Lees alles over de perikelen rond ADO in ons dossier.