Voorbeschouwing NEC – ADO Den Haag: Petrovic moet putten uit smalle selectie

DEN HAAG - ADO-trainer Zeljko Petrovic kan al weken niet beschikken over Aaron Meijers, Dion Malone en Kevin Jansen (allen geblesseerd) en die lijst is deze week groter geworden. Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner zijn geschorst en aanvaller Mike Havenaar geblesseerd. ‘Ik heb de keuze uit 13 à 14 spelers’, aldus Petrovic.
‘Of ik zelf heb overwogen om mee te doen? Ik denk dat ik op karakter nog een kwartier mee kan doen’, vervolgt Petrovic met een lach. ‘NEC is veel beter dan een aantal maanden geleden. Zij hebben tijd nodig gehad om de buitenlandse jongens in te passen.’
Bij ADO wordt de plek van Havenaar overgenomen door Kastaneer. ‘En Becker start ook sowieso’, zegt Petrovic. ‘We zijn nog in dubio over de speelwijze. Gaan we voor een aanvallende voorhoede, of voor meer grip op het middenveld. Daar zijn we nog niet helemaal uit.’  

Vermoedelijke opstelling:

Afwezig: Aaron Meijers, Kevin Jansen, Dion Malone, Mike Havenaar (allen geblesseerd), Tom Beugelsdijk, Thomas Meissner (geschorst)
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. ADO Den Haag bleek na strafschoppen de sterkste. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor NEC. De laatste keer dat ADO in competitieverband heeft gewonnen in Nijmegen was op 28 september 2003. Toen werd het 2-1 voor de Haagse ploeg.

Mis niks van NEC – ADO Den Haag en luister naar 89.3 FM Radio West

De wedstrijd tussen NEC en ADO Den Haag is zaterdagavond vanaf 18.00 uur live te volgen op 89.3 FM Radio West. Verslaggevers Jim van der Deijl en Bart Nolles voorzien de wedstrijd van commentaar.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis (33x geel, 1x rood)

Laatste drie ontmoetingen:

2015/2016

ADO Den Haag – NEC 1-0
NEC – ADO Den Haag 4-1

2013/2014

NEC – ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag – NEC 1-1

2012/2013

ADO Den Haag – NEC 2-0
NEC – ADO Den Haag 1-1