Rijnsburgse Boys boekt 'eindelijk' uitoverwinning

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft de voorlaatste wedstrijd van het seizoen met een ruime overwinning afgesloten. Op bezoek bij het stugge Capelle won de ploeg van Pieter Mulders met 1-4. Voor het eerst sinds de openingswedstrijd wonnen de Uien weer een uitwedstrijd.
Rijnsburgse Boys is dit seizoen een ploeg dat het in uitduels altijd lastig heeft. Bij Capelle leek het hetzelfde laken en pak te worden. Al na zes minuten spelen werd Rijnsburg-doelman Richard van Nieuwkoop verschalkt. Marvin van der Made profiteerde van een klein foutje en zette zijn ploeg dus al vroeg op voorsprong. De Uien hadden niet veel in de melk te brokkelen, maar vlak voor rust schoot Jorn van Lunteren de ploeg toch langszij: 1-1.
Waar Capelle in het eerste bedrijf snel scoorde, was het na rust Rijnsburgse Boys dat vroeg het net wist te vinden. Massies Artien ging bij een corner mee naar voren en kopte knap binnen. Het gaf Rijnsburg een boost, want de ploeg kreeg meer en meer grip op het duel. Joël Tillema beloonde dat met de 1-3. Jeffrey Jongeneelen gooide het duel vlak voor tijd definitief in het slot.
Scoreverloop Capelle - Rijnsburgse Boys 1-4 (1-1): 1-0 Van der Made, 1-1 Van Lunteren, 1-2 Artien, 1-3 Tillema, 1-4 Jongeneelen