Bakker duidelijk na nederlaag tegen NEC: 'Tegen directe concurrenten moet je punten zien te pakken'

DEN HAAG - Nederlagen zijn dit seizoen eerder regel dan uitzondering bij ADO Den Haag. Ook op bezoek bij NEC werden er weer duurzame punten verloren. 'Tegen directe concurrenten moet je punten zien te pakken. Als je met een 3-0 stand de rust in gaat, dan doet dat echt pijn', was Danny Bakker duidelijk na afloop.
Deze verliespartij leek harder aan te komen dan de andere nederlagen van de Hagenaars. Bakker had daar wel een verklaring voor. 'Elke nederlaag is pijnlijk en zwaar, maar NEC stond maar één punt boven ons. Als we hadden gewonnen, hadden we richting het linkerrijtje kunnen gaan.'
Binnen twaalf minuten was het eigenlijk al gedaan met ADO Den Haag. Kévin Mayi schoot de 1-0 binnen. Tyronne Ebuehi was via een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 2-0. 'Het is gewoon balen dat we in zo'n vroeg stadium twee goals weggeven. Hoe dat ging kan gewoon niet.' De grote vraag is dan ook: waar komt dat door? Is dat gebrek aan scherpte? Miscommunicatie? Bakker heeft er geen antwoord op. Eén ding was wel duidelijk: ADO liep al heel snel weer achter de feiten aan.

Gehavend elftal

ADO trad in Nijmegen aan met een gehavend elftal. Zeljko Petrovic kon al niet beschikken over een aantal spelers vanwege blessures. Voor het duel met NEC kwamen daar Tom Beugelsdijk, Thomas Meissner en Mike Havenaar ook nog eens bij. Daardoor verruilde Bakker zijn plek op het middenveld voor een plaats in het hart van de verdediging. Dat ging hem naar eigen zeggen redelijk goed af.
'In het begin vond ik het wel winnen. Ik wil ook wel de eerste tegengoal terugzien om te kijken wat ik precies deed. Centraal gaat het mij iets makkelijker af dan op het middenveld.' Bakker kwam nu in beeld door de schorsingen van Beugelsdijk en Meissner, maar wil de concurrentie met deze twee wel aan gaan voor een plaats in de defensie. 'Het is zwaar en ik zal mij wel moeten ontwikkelen. Maar ik ga dat graag aan.'