Tennisser Jesse Huta Galung neemt afscheid op NK in Rotterdam

The Hague Open: Jesse Huta Galung.
The Hague Open: Jesse Huta Galung. © Hans Willink
HILLEGOM - Jesse Huta Galung sluit deze week bij het NK in Rotterdam zijn carrière als proftennisser af. 'Ik ga genieten van mijn familie. Ik ben blij dat ik geen 35 weken per jaar meer in een hotelkamer hoef door te brengen', zegt de Hillegommer maandag in De Telegraaf, waarin hij zijn besluit toelicht.
Huta Galung (31) reikte tot plaats 91 op de wereldranglijst, maar is inmiddels afgezakt naar de 440ste plek. 'Ik had mezelf als doel gesteld om voor het einde van dit jaar weer in de top-250 te staan. Dat is niet gelukt', aldus Huta Galung, die ook tien jaar deel uitmaakte van het Nederlandse Davis Cup-team. 'Ik denk dat ik een heel mooie carrière heb gehad.'
Van zijn laatste optreden, deze week in het Topsportcentrum van Rotterdam, stelt hij zich sportief niet al te veel voor. Een liesblessure zat een fatsoenlijke voorbereiding in de weg.

Negen Challenger-titels

De Hillegommer veroverde negen Challenger-titels in het enkelspel. In eigen land won hij de toernooien van Scheveningen en (tot driemaal toe) Alphen aan den Rijn. Over de grens zegevierde Huta Galung in Caltanissetta, Trani, Tampere, Cherbourg en Saint-Brieuc.
Zijn hoogste klassering op de wereldranglijst 91ste in februari 2014. In het dubbelspel was hij later dat jaar zelfs de mondiale nummer 63. Volgens de internationale tennisassociatie ATP verdiende Huta Galung in zijn loopbaan meer dan 950.000 euro aan prijzengeld.