Instellingen

Coach VVSB: ‘Je zou bijna denken dat wij favoriet zijn, maar dat slaat nergens op’

Fans van VVSB bij de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.
Fans van VVSB bij de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. © Orange Pictures

NOORDWIJKERHOUT - Het jaar 2016 kan voor VVSB eigenlijk al niet meer stuk. Begin dit jaar bereikten de Noordwijkerhouters de halve finale van het KNVB-Bekertoernooi. Een unieke prestatie die de geschiedenisboeken in is gegaan. Nu de achtste finales voor de deur staan, rijst de vraag: gaat het de paars-gelen opnieuw lukken zover te komen? Dan moet FC Volendam vanavond verslagen worden.

'Je zou bijna denken dat wij favoriet zijn, maar dat slaat nergens op.' Coach Wilfred van Leeuwen blijft er nuchter onder. Eigenlijk heeft de Noordwijkerhoutse tweededivisionist een naam hoog te houden, maar volgens de trainer is Volendam wel iets anders dan FC Emmen en FC Den Bosch, twee tegenstanders die VVSB in de vorige editie tegenkwam.

'Maar ze zijn niet zo goed als Utrecht (de opponent in de halve finale, red.). We gaan ons weer goed voorbereiden. Laten we kijken of we daar met onze speelwijze weer een resultaat kunnen halen.'

Bekerheld

Maikey Parami groeide begin dit jaar uit tot dé bekerheld. Even terug naar die bewuste avond. In de 87ste minuut was het raak. Het was een simpel tikje, geen wonderdoelpunt, maar dat maakte voor Parami niet uit. Tegen FC Den Bosch schoot de rechtsbuiten de winnende binnen toen hij de bal door de handen van keeper Kees Heemskerk zag glippen.

Dat VVSB vanavond in de achtste finales staat, bewijst volgens Parami dat de ploeg geen eendagsvlieg is. ’Het is super dat we weer zover zijn gekomen. Het wordt gewoon weer één groot feest. Ik denk dat we niet kansloos zijn. Je hebt gezien wat we vorig jaar gedaan hebben.’

Primeur

VVSB heeft vanavond als amateurvereniging ook een primeur te pakken. Bij het duel tegen FC Volendam is namelijk een Video Assistent Referee aanwezig. Ofwel: een video-scheidsrechter. Interessant, volgens Van Leeuwen.

‘Pol van Boekel fluit en Björn Kuipers zit in de videowagen. Je wordt gewoon van alle kanten in de gaten gehouden. Goals worden nagekeken. Rode kaarten, verkeerd gegeven kaarten. Er worden een aantal dingen gecheckt. Is de beslissing wel of niet goed? Voor het hele voetbal uiteindelijk een goede zaak.’

Mis niets!

FC Volendam - VVSB is vanavond live te volgen via 89.3 Radio West. Verslaggever Jim van der Deijl zal het commentaar verzorgen. De wedstrijd begint om 18.30 uur.