Bekeravontuur VVSB eindigt in achtste finales tegen FC Volendam

NOORDWIJKERHOUT - Het bekeravontuur van VVSB zit erop. De cupfighter van vorig seizoen is dinsdagavond gestrand in de achtste finales van het toernooi. De Noordwijkerhouters gingen met 4-1 onderuit tegen FC Volendam. Vorig seizoen kwam de ploeg ver in het toernooi om de beker. Toen eindigde het avontuur pas in de halve finale.
Met ruim 1700 meegereisde supporters kon het in Volendam eigenlijk al niet meer mis voor VVSB. Begin dit jaar zette de ploeg van Wilfred van Leeuwen een unieke prestatie neer door het behalen van de halve finale en ook toen werd de ploeg massaal gesteund door de supporters. De grote vraag was natuurlijk of dat opnieuw zou gaan lukken. Het antwoord was voor VVSB helaas halverwege de tweede helft al duidelijk: nee.
De avond begon op het veld al niet bepaald best voor VVSB. Al na vijf minuten spelen werd doelman Ruben Valk geklopt. Kees Kwakman legde de bal op het hoofd van Erik Schouten en die kon binnenknikken. Door een foutje in de Volendamse defensie maakte Giovialli Serbony snel de gelijkmaker, maar Kwakman profiteerde even later eveneens van geschutter. Valk liet de bal uit zijn handen glippen en Kwakman zei dankjewel: 2-1. Een kwartier voor rust was het Gyliano van Velzen die, na een goede fase van VVSB, de derde treffer voor zijn rekening nam.

Stunt

Iedereen bleef na rust hoop houden op een stuntje. In de kwartfinale tegen FC Den Bosch lukte dat VVSB namelijk ook. Toen stonden de Noordwijkerhouters tien minuten voor tijd nog met 2-0 achter en won het uiteindelijk met 2-3. Tegen Volendam mocht het voor de Noordwijkerhouters niet zo zijn. Kevin van Kippersluis schoot een half uur voor tijd de 4-1 langs doelman Valk en toen was het definitief over en sluiten.
Morgen komen ADO Den Haag en Jodan Boys ook in actie voor de KNVB-Beker. ADO reist af naar Rotterdam en neemt het daar op tegen Feyenoord. Hoofdklasser Jodan Boys gaat op bezoek bij Vitesse. Deze wedstrijden zijn live te volgen via 89.3 Radio West. Vanaf 19.00 uur is er een extra uitzending van Radio West Sport.
Scoreverloop FC Volendam - VVSB 4-1 (3-1): 1-0 Schouten, 1-1 Serbony, 2-1 Kwakman, 3-1 Van Velzen, 4-1 Van Kippersluis
Toeschouwers: 3.988 (Kras Stadion, Volendam)