Instellingen

Memphis Depay mag vertrekken van José Mourinho

Memphis Depay.
Memphis Depay. © Orange Pictures

MOORDRECHT - Van Manchester United-coach José Mourinho mag Memphis Depay tijdens de aanstaande transferperiode tegen elk aannemelijk bod vertrekken. De aanvaller uit Moordrecht stond dit voetbalseizoen maar één keer in de basis, tijdens een bekerduel, en zit meestal op de bank of de tribune.

'Ik sta altijd open voor interesse voor mijn spelers van andere clubs, maar meer nog luister ik naar de spelers zelf', laat de coach weten in de The Guardian, na vragen over de positie van Depay en Morgan Schneiderlin.

Depay en Schneiderlin werden vorig jaar nog als grote aankopen binnengehaald bij United door Louis van Gaal. Mourinho lijkt een stuk minder in het tweetal te zien.

Uitblinker

'Als een speler bij mij aanklopt en zegt dat hij weg wil en er komt een fatsoenlijk aanbod, dan zal ik geen nee zeggen. Ik houd geen speler tegen, ook al stapt hij over naar een concurrent.'

Depay was voor zijn komst naar United nog uitblinker in de Nederlandse competitie. Hij leidde PSV in 2015 naar de eerste landstitel in zeven jaar tijd. Een jaar eerder had de vleugelaanvaller ook al indruk gemaakt in Oranje, tijdens het WK in Brazilië. Daarna aasden verschillende grote buitenlandse clubs op zijn handtekening.