ADO versus Wang: Overleg tijdens geheime afspraak, rechtszaak mogelijk van de baan

© Dirk Verhoeven
DEN HAAG - Er is een kans dat de rechtszaak donderdag tussen ADO Den Haag en United Vansen niet door hoeft te gaan. Clubeigenaar Wang Hui en ADO-directeur Mattijs Manders spraken elkaar gisteren uitgebreid tijdens een geheime afspraak in het buitenland.
ADO Den Haag heeft twee rechtszaken aangespannen tegen haar grootaandeelhouder United Vansen. De club verwijt het Chinese bedrijf wanbeleid en het niet nakomen van beloofde investeringen, daardoor is ADO nu in financiële nood.
De ondernemingskamer in Amsterdam moet morgen uitspraak doen in deze zaak maar mogelijk is dat niet nodig omdat Wang Hui (directeur van United Vansen) met ADO-directeur Mattijs Manders in gesprek is over een oplossing voor de impasse.

Goed gesprek

‘We hebben een goed gesprek gehad met elkaar waarin we onze standpunten duidelijk hebben gemaakt. We streven er allebei naar om tot een oplossing te komen voor de problemen die zijn ontstaan. Als we daarmee een rechtszaak kunnen voorkomen dan zou dat uiteraard goed zijn want zo’n zaak kent uiteindelijk alleen verliezers’, aldus Manders. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de langdurige gesprekken, die volgens de directeur goed verliepen.
‘Het persoonlijke contact tussen mij en de heer Wang is altijd goed geweest, ook nu weer en dat is belangrijk in deze gesprekken. Een oplossing is er nog niet, formeel dient morgen de zaak voor de Ondernemingskamer. We hebben na het gesprek van gisteren allebei huiswerk meegekregen en proberen nu, nog voor de rechtszaak van morgen, tot een oplossing te komen’, zegt Manders. De directeur werd tijdens het gesprek met Wang bijgestaan door de advocaat van ADO, Paul Olden.
UPDATE 14-12-2016 19:10: ADO-directeur Mattijs Manders heeft voor het bekerduel Feyenoord - ADO Den Haag laten weten dat de zaak gewoon op de rol staat. 'Er is nu geen reden om aan te nemen dat het niet doorgaat', aldus Manders. De komende avond en nacht kunnen er wel ontwikkelingen plaats gaan vinden waardoor de zaak in ondernemingskamer donderdag toch niet plaats gaat vinden.