Instellingen

Katwijk gaat daadkrachtig optreden tegen relschoppers

Vechtpartijen bij Katwijk - Spakenburg
Vechtpartijen bij Katwijk - Spakenburg © Orange Pictures

KATWIJK - Voetbalvereniging Katwijk gaat daadkrachtig optreden tegen de relschoppers van afgelopen zaterdag. Dat laat de voetbalclub woensdag in een verklaring weten. Tijdens het duel tegen Spakenburg raakten supporters van beide ploegen slaags met elkaar. In Katwijk zeggen ze beschikking te hebben tot camerabeelden die de gebeurtenissen geregistreerd hebben. Zo kunnen de daders opgespoord worden.

In de verklaring is te lezen dat de relschoppers totaal geen weet hebben van de schade die beide clubs hierdoor opgelopen hebben. 'Deze lieden hebben totaal geen weet van het imago wat wij als voetbalclubs opgespeld krijgen, de kosten die naar aanleiding hiervan gemaakt moeten gaan worden, de afkeer van potentiele sponsors, de sancties die de KNVB ons oplegt, onze ontvangst in de toekomst bij andere clubs en zeker belangrijk hoe er tegen Katwijk in het algemeen en de VV Katwijk in het bijzonder wordt aangekeken. Het is zoals eerder in de media genoemd; om je diep voor te schamen.'

Katwijk gaat de daders sowieso toegang tot het terrein ontzeggen en royeren als lid van de voetbalclub. Ook gaat de vereniging kijken naar de eigen organisatie. Zo gaat er onderzocht worden of deze vechtpartijen voorkomen hadden kunnen worden.

Verklaring Spakenburg

Ook Spakenburg heeft woensdag een verklaring gepubliceerd. Daarin laat de club uit het vissersdorp weten dat het Katwijk heeft gewaarschuwd voor de risico's die aan het duel kleefden. Zij stellen dan ook dat Katwijk de verantwoordelijke partij is. 'Wij betreuren het ten zeerste, dat, ondanks deze waarschuwingen, de veiligheid van onze stewards en supporters in gevaar is gebracht', aldus Spakenburg in de verklaring.  

De hele verklaring van Katwijk is hier te lezen. Die van Spakenburg vind je hier.